lørdag den 6. december 2014

6. dec - Gavepynt #1 - Mennorode stjerne

Bedst som dagen næsten er omme, går det op for mig, at dette indlæg ikke er blevet publiceret som planlagt. Drillenissen har vist været på spil. Det kan vi heldigvis rette op på, så her kommer det.

Jeg er i gang med at lege med forskellige flade stjerner til gavepynt. Hvert år finder jeg gerne noget nyt og pynte gaverne med, og i år vil jeg altså knække koden til denne skønne stjerne.

Sidste år gav jeg op, men i år er det lykkes!


Stjernerne er foldet af 12 stykker papir i størrelsen 8,7 x 5 cm. Det er et lidt utraditionelt format for origami, og jeg har i virkeligheden også skudt lidt genvej i forhold til den youtube-video, jeg har fulgt. Den bruger nemlig godt 1:30 minut på at vise, hvordan må kommer frem til det format, hvis udgangspunktet er kvadratisk (i mit tilfælde 10 x 10 cm). Den færdige stjerne måler 10 cm fra spids til spids.

Hvis du skærer papiret direkte i rette format, kan du springe et godt stykke ind i videoen. Jeg har noteret gode punkter, som jeg sprang tilbage til et par gange undervejs.

  • 1:43 - foldning af de enkelte led starter.
  • 3:22 - samling af ledene to og to til seks spidser
  • 3:59 - samling af spidserne 1-6
  • 5:46 - flette sidste flap på plads 
Jeg kæmpede som sagt lidt for det, men det var det hele værd. Jeg har valgt at folde i stift gavepapir med henholdsvis for- og bagside op. Hvis papiret er for glat, skrider det i processen.

Et andet tip, som det tog mig et par omgange at spotte: Når du sætter to spidser sammen, skal du flette spidsernes to ben ind i hinanden, så de kan låses sammen.Jeg er helt pjattet med deres tekstur, og mon ikke det bliver vinderen i år. De er flotte både på for og bagside, så de kunne også hænge på juletræet.

Jeg har et par andre kandidater i ærmet, som jeg vil vise en af de kommende dage.

9 kommentarer:

  1. De er virkelig virkelig flotte!

    SvarSlet
  2. De er godt nok fine

    SvarSlet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...