mandag den 30. september 2013

Projekt salgsklar lejlighed 3 - stuen

Dette indlæg har været længe under vejs - og mest fordi billederne fra ejendomsmægleren har forputtet sig - nu er de fremme i lyset igen. Jeg kan i øvrigt fortælle, at vi har solgt lejligheden siden sidste indlæg i serien... Men det gør vel ikke mine erfaringer overflødige.

Turen er kommet til stuen. Rummet har gennem årene været indrettet på flere måder. De første år delte jeg lejligheden med en anden pige, og der var stuen her mit værelse. 18 m2 som jeg helt selv kunne bestemme over. Dengang malede jeg væggene sart syrenlilla - måske fordi jeg i fremtiden forestillede mig at skulle dele hjem med et hankønsvæsen, der ikke ville acceptere det farvevalg...

Hver ting har sin tid og i dag er væggene mere neutrale hvide med et snert af café latte, så rummet virker varmt. Jeg er bare ikke til kridhvide vægge selvom det ser flot ud i boligreportager i bladene.


Halvfærdige projekter
For godt et års tid siden fik vi skiftet varmesystemet i lejligheden, og det betød også nye stigestrenge til den nye radiator. Det har gjort en kæmpe forskel for varmefordelingen i lejligheden. Her er ingen træk længere, fordi der samtidigt blev isoleret under vinduerne. Den slags indgreb giver altid lidt efterreparationer, som trækker i langdrag. Og i forbindelse med klargøringen af lejligheden til salg, fik jeg da også lige malet de sidste lister og rør.

Vi har nu boet med det i et år, og jeg så det slet ikke mere. Faktisk var det min mor, der gjorde mig opmærksom på, at "Nu kunne jeg da også godt lige se at få malet de sidste lister". Og det er faktisk ikke helt dumt at bede en tredjepart komme med sit ærlige input til, hvad der lige strikker i øjnene, når man kommer indenfor. Det vil formentlig være noget af det samme som en potentiel køber spotter. Og det vil jo være ærgerligt, hvis de bliver skræmt væk af et halvfærdigt projekt, som kan ordnes i et snuptag.

Hun har også været leveringsdygtig med blomster fra haven til fotosessionen med ejendomsmægleren og åbent hus-arrangementer. Dejligt - tak mor.

Ryd gulvet
Derudover har vi hovedsageligt fjernet ting fra gulvet. Vi har haft en tendens til at stille ting under reolen direkte på gulvet - cd-kasser, stereoanlæg, Wii, Xbox og kasser med kreating. Det er måske, fordi vi ikke har små børn, der piller i det, og at det samtidig har været bekvemt. Med salgsbrillerne på, får det rummet til at fremstå proppet og tungt - og dermed rummet lille. Det er jo ikke så godt for en 2-værelses lejlighed, så væk med det. Altså det vil sige alt undtagen elektronikken...


Balancen i oprydningen
Det kan være fristende at gå meget grundigt til værks, men pas på med at rydde for mange ting væk, så hyggen forsvinder. Man skal gerne have fornemmelsen af at træde ind i et hjem og ikke Ikeas udstillingsstuer. Eller endnu værre tomme rum. Min kæreste og jeg er så småt begyndt at kigge på et fremtidigt hjem, og det er småting, der gør forskellen på, hvilken følelse man har, når man går rundt i en lejlighed/hus.

Jeg har fundet ud af, at min forestillingsevne er større end min kærestes, når jeg kigger bolig. Jeg begynder straks at se på rummet og de muligheder vi har for indretning efter vores ønsker - min kæreste derimod kan blive afskrækket af et grimt badeværelse eller nedhængt loft. Men han bliver heldigvis snittet af min begejstring, hvis jeg sætter ord på mine idéer.

Spørger jeg min omgangskreds, kan jeg høre, at det er meget almindeligt, at fantasien svigter på boligjagten. Derfor... Netop derfor er det vigtigt, at boligen indbyder til at køberne kan se sig selv i boligen, så den på en og samme tid fremstår som et hyggeligt hjem og inspiration for køberens indretning. Det er altid lettere at se sig selv og sine egne ting i et hjem med rolige flader og uden rod.

I vores stue håber jeg, at vi kan inspirere til, hvordan man kan indrette en lille stue med to funktioner - sofaarrangement og spisebord. Vi har med vilje valgt forholdsvis smalle møbler, så der stadig er luft mellem møblerne, men det kan jo gøres på mange måder.

Tip
 • Ærligt (og kritisk) input fra en ven til at sætte fingeren på de ting, man selv er blevet blind for.
 • Afslut de halvfærdige projekter.
 • Ting og sager væk fra gulvet, så opbevaringen ikke bliver for kompakt.
Læs også mine tidligere indlæg om projekt salgsklar lejlighed:

6 kommentarer:

 1. Sikke fine billeder af lejligheden. Jeg glæder mig til at se jeres nye lejlighed i virkeligheden ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - mon ikke jeg kan invitere til julehygge i december, selvom vi næppe er kommet helt på plads til den tid.

   Slet
 2. Mange gode råd. Jeg vil godt tilføje at man skal være efter den fotograf mælgeren sender ud, det er ikke altid de lige formår at finde de gode vinkler og fange hyggen. Jeg vil også anbefale levende blomster, de giver liv uden at være påtrængende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig, Marina! Jeg var meget glad for, at jeg var hjemme på dagen. Og det kan godt betale sig at overveje med sine mange erfaringer som blogger (hihi) til at tænke i vinkler og gode detaljer. Friske blomster giver lige det sidste pift og giver liv, så det ser ud som om der bor nogen:-)

   Slet
 3. Åh gud! Det slår mig lige, at jeg aldrig kommer til at sælge min lejlighed med alle de ting, jeg har.... Men fedt med jeres salg!! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, Asli. Kender det alt for godt. Kælderrummet er proppet og mine forældre huser i øjeblikket store mængder papir, som jeg alligevel har lidt for kært til at satse på nul fugt i kælderen... Og tak for lykønskningen. Jeg glæder mig til snart at kunne vise et sneak peak fra vores nye hjem.

   Slet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...