mandag den 23. juli 2012

Barselsgave færdig og status på tæppet.

Så er jeg blevet helt færdig med elefanturoen - lavet efter LaRaLils DIY. Jeg synes selv den er blevet super fin. Her er elefanterne på rad og række.


Her er uroen samlet. Anna foreslår at montere den på en ring. Jeg havde en uro fra Rie Elise Larsen liggende, som jeg har brugt i stedet.


Jeg har desuden brugt perler fra Tiger til at give tyngde i snorene. Nu er jeg spændt på om den falder i modtagerens smag. Hvis det bliver nødvendigt, må vi eftermontere nogle klokker/bjælder. Jeg havde desværre kun pink bjælder. De passede ikke lige til den synes jeg.

Arbejdet med at sy elefanterne var faktisk ikke så stort - mit største problem var, at jeg blev uvenner med symaskinen undervejs. Den havde svært ved at sy i så små stykker stof i den tynde kvalitet. Ellers kan jeg kun sige - go for it! De er ret sjove - og man kan pynte dem lige som man har lyst til. Anna foreslår at kante cirkusslagene med bølge-bånd. Jeg havde ikke helt nok bånd liggende til det, så jeg tyede til mit broderigarn. 

Det synes jeg faktisk også er blevet ret fint. Her kommer lige en lille elefantparade af alle fem elefanter. De har hvert deres udtryk.


Den originale - eller i hvert tilfælde den, der kommer nærmest Annas oplæg med kantning af slaget. Jeg har valgt at brodere øjne på alle elefanterne. Synes det giver et blødere look, som passer godt til stoffet.


Jeg har valgt at sy ørerne i andre farver/mønstre end kroppen - bare for at give lidt liv til elefanten. Her kan du se en broderet kant på slaget. Det kunne have været gjort med pænere finish, men det er noget småtteri at sidde med, så det blev på den måde.


Blomster-versionen. I mangel på bølge-bånd, tyede jeg til et ret sødt margueritbånd. Nu er det jo en lille dreng, der skal have den, så tænkte at jeg nok alligevel måtte begrænse mig til en enkelt elefant.


Den mest farvestrålende. Den har fået et flot slag i pangfarver. Igen har jeg broderet kanten på slaget - en anden variant, som jeg ikke helt synes fungere så godt som den første, men det giver da lidt afveksling.

Sidste elefant i truppen er syet et stof med dyreprint på. Sjovt - man kan lige se lidt af en elefant på snablen. Igen har jeg broderet kanten på slaget.

Jeg vil gerne sy en uro mere, men tror jeg må låne en anden symaskine til de indledende manøvrer. Resten skal sys i hånden og det kan jeg nemt klare. Det er sjovt at nørkle med dem. Tror måske næste gang, at jeg vil brodere noget på slaget på samme måde som Tusindfryd

Og status på hækleprojektet: 24. Jeg skal snart ud og købe mere garn hos Rasmilla. Mon ikke jeg kan finde tid til det i den kommende uge, når jeg nu har ferie.

10 kommentarer:

 1. Hvor er den bare blevet fin, det er rigtigt sødt med de broderede kanter på slaget.

  Mona

  SvarSlet
 2. Hvor er det da bare blevet en flot uro. Er sikker på det bliver et hit!

  SvarSlet
 3. Ej hvor er den fin! Jeg er især vild med den med margueritterne :)

  SvarSlet
 4. De elefanter er da bare så fine... super flot uro...

  SvarSlet
 5. Tak for jeres søde kommentarer. Det er også et forholdsvist stort arbejde at lave den, men nu synes jeg heldigvis, at puslearbejdet er ret sjovt.

  @Mona Honnens: Tak. Jeg er også selv godt tilfreds. Da jeg skrev indlægget vidste jeg ikke, at stingene hedder tungesting, men nu er jeg blevet klogere efter at have set de nye broderikits fra Karen Marie Dehn. Gad vide hvad den modsatte variant hedder?!

  @Prinsesse Suh: Jeg tror og håber det. Jeg havde lavet en patchwork bold til hende første gang jeg var på besøg. Den var et hit (manden leger allerede med den - Valdemar not so much)

  @Jennifer: Margueritterne var også min favorit. Fandt dem i min mors sykasse. Hun kunne så fortælle mig, at de har været syet på og pillet af adskillige kjoler, så de er nok næsten vintage.

  @Lone: Tak. Jeg håber også at min veninde synes det - ellers er det meget arbejde at lægge i det. Men jeg har en god mavefornemmelse.

  SvarSlet
 6. Ihh, hvor er det bare fint! Skønt uro... Ved ikke, om den er sendt, men den fine give away jeg vandt, er ikke nået frem endnu.
  Kh. Sidsel

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Sikken en skøn uro, er det en opskrift du deler ud af?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ginette, jeg er også selv meget godt tilfreds med resultatet. Opskriften er såmænd ikke min egen men derimod Anna/LaRaLils. Du kan se link til hendes vejledning øverst i min indlæg:-)

   Slet
 9. Sikken en skøn uro, er det en opskrift du deler ud af?

  SvarSlet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...