mandag den 13. august 2012

Fra 1 til 5 på skalaen

Folk anmelder lystigt alverdens ting, og i dag har jeg lyst til at gøre følgeskab med en lille anmeldelse af gaveindpakning. Ikke fordi jeg anser mig selv for den ultimative ekspert i gaveindpakningskunsten, men jeg har dog alligevel en stærk holdning til, hvad jeg synes er en flot gave.

En god gaveindpakning er ikke bare flot - den er et visitkort for forretningen og repræsenterer mig som giver. Eller det gør det i hvert tilfælde i mange sammenhænge fordi min omgangskreds ved, at jeg går op i, at det ser godt ud. Samtidig er god gaveindpakning subjektiv, for det er jo forskelligt, hvad vi synes ser godt ud.

Efter

Før 


Her er den gave, der fik mig lyst til at skrive dette indlæg. Min kæreste kom hjem med en gave til en kollegas barnedåb - og han får som mange andre altid pakket gaven ind i butikken. Og hold da op, hvor er den grim!

Papir og bånd er hver sin nuance af grøn og skriger til hinanden. Det røde mærke skriger til det hele, og selve mønsteret på papiret er noget, der måske var pænt midt i 90'erne. Måske er jeg bare ikke lige målgruppen for gaveindpakningen - men hvem er det? Den måde båndet er sat på gaven med et lille klistermærke er ikke lige min kop te. Et ekstra minus er, at papiret, hvor farven er lysest, er gennemsigtigt, så man kan se byttemærket.

Det eneste positive, jeg kan sige om gaven er, at papiret er foldet pænt om gaven. Hjørnerne er flotte og skarpe. Det er måske ikke så svært, når der er tale om en bog, men jeg har såmænd også set eksempler på boggaver med skæve hjørner, så det må tælle op.

En total karakter på en skala fra 1-5 er 1. Mere kan det desværre ikke blive til.

Såååå - derfor måtte jeg jo i gang med at pakke den om. Jeg kunne ikke sende min kæreste ud ad døren med den under armen. Også selv om modtageren nok ville bære over med ham. Sådan kom den til at se ud


Pakket ind i lysegrønt papir fra Tiger. Det er en god kraftig kvalitet - pink på den ene side og lysegrønt på den anden. Det giver jo flere muligheder. Så har jeg klippet en strimmel hyldepapir (også fra Tiger), som jeg har klistret på papiret - jeg synes de grønne farver spillede godt sammen med papiret. Jeg afsluttede med satinbånd fra Søstrene Greene - afsluttet med en halv sløjfe.

Jeg lavede desuden et lille kort af et stykke håndlavet karton med en elefant skåret i samme hyldepapir som jeg brugte på gaven. Til slut har jeg tegnet omridset af elefanten med en grøn tusch. Et meget simpelt kort men det er vigtigt for mig, at det spiller sammen med gaven. Og det synes jeg, at det gør.

Nu synes jeg, at gaven er til 5. Den er flot, og den passer til målgruppen.

Stakkels Bog og Idé på Fisketorvet. Men okay - de er bestemt ikke alene om grimme gaver.

Hvad synes du?

12 kommentarer:

 1. ;O) Jeg vil gi' dig ret med bog & ide gaven, jeg ville faktisk sige 1 pil ned af.
  Syntes din er rigtig flot, 5 pil op af, håber modtageren værdsætter det.
  Go detalje med hyldepapiret og kortet der matcher hinanden,den vil jeg skrive mig bag øret ;O)


  Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mona:-) Nogle gange er simpelt godt.

   Slet
 2. Ja puha, det er da en af de grimmeste indpakninger jeg længe har set. Dovenskaben sejrer nogengange over mig og jeg siger ja til at få pakket gaven af den rare ekspedient. Som regel ender jeg dog med at pakke gaven om når jeg kommer hjem :-)
  Er vild med din indpakning og skal klart ud og finde mig noget hyldepapir :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt, at jeg kan inspirere til din gaveindpakning:-) Man skal bare lige huske, at hyldepapiret ikke må sidde alt for meget over samlingen i papiret - så bliver den ret svær at åbne. Det er vist kun et sjovt trick til en børnefødselsdag.

   Tiger har som sagt leveret mit til en flad 20'er for en stor rulle:-)

   Slet
 3. Haha.. Der må jeg give dig ret. Det er altså en temmelig grim indpakning. Tror roligt jeg kan sige tak på vegne af Bog&Idé og alle os andre for du lige fik gjort noget ved den stakkels gave :-)

  Hilsen Frk. Hansen

  SvarSlet
 4. jeg troede først da jeg læste indlægget, at du mente at indpakningen fra Bog og Ide var flot, og tænkte "shit er der virkelig nogen der synes det er en fin gave". Er glad for jeg fik læst resten af indlægget, for vi er jo helt enige, sikke en gyselighed, godt du reddede både den og manden

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan ikke lade være med at fnise lidt for mig selv, da jeg ser din kommentar - total rookie mistake fra min side, at vise før billedet først. Det er jo det I kan se i blogger som teaser. Nu har jeg lagt det andet først:-)

   Men okay - jeg fik da fanget din interesse...

   Slet
 5. Hold nu fast - vil give dig ret i, at den fra bog og ide er gyseligt indpakket!!
  Jeg købte en nips i matas til en veninde, og da de ikke havde flere æsker, pakkede personen den ind i en af deres poser? - i bedste børnehavestil, I ved med MASSERE af tape.

  Jeg kigger forundret på personen, og spørger hvad denne har gang i? "skulle den ikke pakkes ind?" ......????? " eh nej tak, det kan jeg godt selv?" det tog mig 15 min at få genstanden ud af posen igen?! Er det kun mig der mener de ville være bedre, at sige " hey jeg beklager men, jeg har altså ikke mere indpakningspapir" - end at gå i gang med at pakke den ind i en pose?!

  Din gave får "en stor 5-tal af mig" ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh nej for en styg oplevelse i Matas. Jeg synes de plejer at have masser af gavepapir OG masser af tape. Stakkels dig - godt du havde en saks ved hånden. Men så er det jo godt, at du kunne rette op på indpakningen inden du skulle aflevere gaven.

   Slet
 6. Jeg pakker selv altid mine gaver ind.
  Men syntes dog alligevel i overreagerer meget, problemet er vel ikke større, end at man bare selv kan gøre det, hvis man ikke er tilfreds med det.
  Man skal vel ikke, være det helt store kreative geni for at arbejde i bog og idé.
  At du skriver stakkels bog og idé, okay okay er det vigtigste ikke at der er en god service, fremfor at tage kunstner brillerne på, og kalde det stakkels fordi en ansat måske ikke lige administerer kunstner samt gave indpakning på højeste niveau

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du da fuldstændig ret i. Jeg pakker også altid selv mine gaver ind for jeg ved, at jeg som oftest alligevel ikke vil være tilfreds. Nu kan du sige, at jeg overreagerer - tja - det gør jeg måske nok, men okay det er også mit helt eget lille nørde-område, hvor jeg synes tingene skal være i orden. Sådan har vi nok alle sammen noget vi går mere eller mindre op i.

   Og jeg ved ikke om jeg vil tillægge den ansatte skylden for det var vel ikke ham/hende, der havde indkøbt papir og bånd i den kombination?!

   Men du fanger fuldstændigt pointen med indlægget... En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering af en oplevelse/ting, og det er min personlige mening om den gaveindpakning. Andre vil formentligt vurdere sagen anderledes. Nu skriver jeg om det, fordi jeg synes det var en lidt pudsig oplevelse. Og ja Bog og Idé er en fin butik.

   Slet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...