fredag den 26. september 2014

Ugens gaveinspiration #33

En rigtig flower-power gave til Sara!

Min veninde Sara har et par gaver til gode, og nu er de pakket ind. Anledningen er ikke fødselsdag eller noget, men bare fordi hun havde en skål tilgode fra min polterabend og et par småting, jeg har fundet i gemmerne, som jeg synes hun skulle have.


Men derfor behøver man jo ikke at gå ned på indpakningen...

Mit udgangspunkt var en skøn, blomstret rulle med selvklæbende hyldepapir fra Tiger. På den ene gave er hyldepapiret klistret på lyserødt gavepapir som et mavebælte efter den er blevet pakket ind. Det var et forsøg, og det bliver en lille smule sjusket, når gaven i udgangspunktet ikke har lige kanter.

Til den anden gave har jeg brugt hyldepapiret med bagsiden på (!) til at pakke hele gaven ind. Det giver et lækkert tykt udtryk lidt ala tapet - og så alligevel ikke.


Indholdet er en skål, og formen er derfor ikke helt regulær. Det kan være svært at pakke ting ind, der ikke er firkantede uden at de får krøllede hjørner. Her har jeg med papiret formet en nogenlunde firkantet top og på den måde skabt illusionen om at der er en firkant at arbejde med.

Mavebæltet er sat rundt om samlingerne i enderne.

Lyserød og orange er normalt ikke to farver jeg sætter sammen, men det lykkes her, fordi hyldepapiret binder dem sammen. Jeg har bundet det orange bånd om gaven - først en masse gang den ene vej og så to den anden vej. Sløjfen er et forsøg på en sløjfe med flere løkker - jeg har bare bundet flere sløjfer ovenpå hinanden.

En anden gang vil jeg følge denne vejledning, som jeg har fundet i bogen "Gifted Wrapping" af Christine Frisch fra 2006. Det er en bog, jeg godt kan anbefale i forhold til at få styr på de gode teknikker til at pakke gaver ind. Jeg har købt den på Amazon.


På den anden gave har jeg også leget lidt med båndet. Det er måske lidt svært at se det, når det er en ganske tynd orange snor på en baggrund af storblomstrede hyldepapir.How-to
Gave 1
Pak gaven ind i lyserødt papir og klip en strimmel hyldepapir, som når hele vejen rundt om gaven. Træk bagsiden af hyldepapiret og klister det på gaven.
Bind orange bånd rundt om gaven et passende antal gange og afslut med en sløjfe med flere løkker.

Gave 2
Klip et stykke hyldepapir, så det passer præcis til gavens størrelse, da materialet er for kraftigt til at lave ombuk.
Pak gaven ind. Her har jeg gjort det uden tape, og derfor har jeg i stedet bundet snoren på lidt forskudt, så det kan holde på flapperne i begge ender.
Bind snoren omkring gaven.

Jeg ved ikke om det er svært at binde den omkring, som jeg har gjort - hvis der er nogen, der gerne vil have en vejledning/DIY til det, så læg en kommentar. Så vil jeg prøve at lave en billedvejledning.

Materialer
Papir fra Illum. En rulle fra deres julekollektion for et par år siden. Fandt den på udsalg sidste forår. Den er nu ikke mere julet, end at jeg kan bruge den hele året.
Hyldepapir fra Tiger.
Bånd fra Søstrene Greene og snoren er hjembragt fra Barcelona. Lignende er set for nyligt i Tiger.

PS. Jeg er ved at indhente de indlæg, jeg er bagud. Gaverne er pakket ind, fotograferet og ofte også givet. Så nu skylder jeg også at lægge dem på bloggen...

Indlægget er en del af en serie på Femthe kaldet Ugens gaveinspiration, et ugentligt indlæg med inspiration til smukke at skabe gaver. 2014 bliver året for flotte gaver!

2 kommentarer:

  1. Hvor er den flot pakket ind! Jeg elsker kombinationen af det blomstrede papir og det ensfarvede.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Anita :-) Det er bestemt heller ikke sidste gang, jeg vover mig ud i den kombination.

      Slet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...