tirsdag den 22. april 2014

Ugens gaveinspiration #17

En rigtig "bare-fordi-gave" til en veninde. Og den var selvfølgelig med hjemmelavet indhold, som jeg nok skal vise frem en anden dag...


Jeg har foldet den af et A4-ark skåret til kvadrat. Min test æske blev foldet uden nogle mærkeligt skævheder, og så kastede jeg mig ud i at folde den samme æske i fint, japansk papir. Og selvfølgelig blev den skæv. Måske kan du se det på billedet? Jeg tror mest, at det er mig selv, der lægger mærke til det - modtageren blev i hvert tilfælde meget begejstret - både for gaven og indpakningen...Æsken er foldet efter denne supergode vejledning af Sara Adams med bloggen www.happyfolding.com. Indledningsvis fortæller Sara om størrelsen på æsken - den bliver ikke særlig stor, når man folder af almindeligt origamipapir. Min tester er foldet i origamipapir i størrelsen 15 x 15 cm. Den færdige æske er 7,5 cm lang, 3,7 cm høj og 3,4 cm i dybden (kan variere lidt).


Æsken åbnes i toppen.


Man trykker simpelthen på enden af top-kanten, og så åbner æsken sig. Super cool. Jeg vil prøve en af dagene og folde den i tapet (50 x 50 cm) - bare for at se, hvordan den tager sig ud. Og for at teste om tykkelsen på tapet er velegnet til at holde æsken stabil.


Indlægget er en del af en ny serie på Femthe kaldet Ugens gaveinspiration, et ugentligt indlæg med inspiration til smukke at skabe gaver. 2014 bliver året for flotte gaver!

10 kommentarer:

 1. Hvor er den bare fin den lille æske. Elsker og har altid elsket japansk papir. Så fint. Det er helt sikkert kun dig selv der kan se æskens skævheder, jeg kan ihvertfald ikke se at den skulle være skæv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har samme forkærlighed for japansk papir, men jeg synes det er svært at bruge det overdådigt dekorerede papir i den nordisk stil, som jeg normalt omgiver mig med. Så det bliver kun en gang imellem, at jeg giver los:-) Og tak for opmuntringen - jeg stoler på, at det bare er mig, der kan se det. Forresten kan æsken klappes sammen igen, hvis man vil gemme den eller har lavet et par stykker til fremtidigt brug.

   Slet
 2. Sikken en fin æske - den skal da prøves

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt sikkert. Den er ikke særlig svær at folde, men man skal være præcis - ellers bliver den skæv... Du må meget gerne sende et billede - eller et link til et blogindlæg, hvis du folder en. Jeg er super nysgerrig :-)

   Slet
 3. sikke en skøn ide, at folde sin gaveindpakning til en lille genbrugspung. Tak for at du deler. Nu vil jeg finde videoen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret - det er da en genbrugspung eller clutch... Det havde jeg slet ikke tænkt på. Glæder mig til at se din version af "tasken" :-)

   Slet
 4. Ej hvor er den bare blevet flot!

  SvarSlet
 5. Hvor er den skøn! En mere til to do listen som vokser og vokser. :)

  SvarSlet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...