torsdag den 30. januar 2014

Princess Leia

Nu har jeg vist Star Wars gaveindpakning frem i sidste uge, og omtalt at jeg var klædt ud som Princess Leia.

Det sker en sjælden gang i mellem, at jeg bliver inviteret til udklædningsfest. Og hvem skulle tro, at det i år lykkes at få TO invitationer til temafester afholdt på samme dag. Øv - valget er ikke så svært, da den ene er hos en meget nær veninde til min filmglade kæreste, som er nogenlunde lige så filmglad.

Gæt en gang temaet... (drumroll)

Surprise: Kom som en filmkarakter!

Og min kæreste og jeg har valgt at koordinere udklædningen med karakterer fra Star Wars film-universet. Han skal klædes ud som Darth Vader og jeg som Princess Leia. Altså som hun så ud i den første film i den hvide kjole.

Her kommer så afsløringen af selve kostumet, for det skal I da ikke snydes for. Måske er der nogen, der skal være Princess Leia til fastelavn...


Kæresten har taget et par billeder - og dette, synes jeg, er ret sjovt, fordi han overraskede mig på badeværelset i færd med at lægge makeup. Kostumet er syet i en forholdsvis tynd polyesterkvalitet, som falder flot, når man bevæger sig. Og det viser billedet ret flot.

De opstillede billeder ligner hurtigt et forbryderfoto, men jeg gør en undtagelse og viser dem alligevel - til trods for, at jeg normalt ikke viser særlig mange billeder af mig her på bloggen. Hvis jeg vil vise kostumet frem, så kommer jeg ikke helt uden om et billede af mig selv. Her er kostumet i sin helhed.Der er skrevet vanvittigt meget om det på nettet, så det er ikke svært at finde instruktioner til at sy kostumet. Her kommer et par link til de sider, som jeg fandt mest nyttige i processen.

En god (men meget nørdet) gennemgang af kostumet med billeder fra filmen
Vejledning til at se kostume, bælte og sætte håret
Mønster til kjolen og udførlig gennemgang til at sy den

Og undervejs på den helt stor rundtur, fandt jeg ud af, at der er flere kjoler i spil i samme film. Og flere bælter. Det har jeg valgt at vende til min fordel og konstruere kostumet af materialer, jeg allerede har liggende.

Kjolen er i høj grad syet efter denne vejledning. Jeg har valgt ikke at sætte for i kjolen og i stedet har jeg taget hvide leggings og en hvid, langærmet bluse på. Og hvide strømper.
Håret kan man selvfølgelig gøre på mange måder. Mit er sat op ved hjælp af hår donut - så på den måde kunne jeg nøjes med at kreere frisuren med mit eget hår.
Jeg har taget et par billeder af syprocessen.

Her har jeg målt op og sat nåle i - klar til at klippe.

Jeg måtte ændre vidden af kjolen et par gange for at være sikker på, at den hverken ville blive for løs eller for stram.

Bæltet er lavet af en bred elastik, som jeg har syet papstykker (beklædt med gaffatape) på. Det forreste "metal-stykke" i midten har en lidt anden form og en flottere knap. Der er 7 stykker i alt fordelt rundt på bæltet.


Close up.

4 kommentarer:

 1. Det ser godt ud.
  Jeg bliver også sjældent inviteret til klæde ud fester, selvom det er noget jeg elsker

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det er altid et sats med udklædningsfester. Jeg ved heldigvis, at værtsparret uden tvivl altid vil gå all-in, så da vi fik invitationen, gik jeg straks i tænkeboks. Et godt tip til udklædningsfester er at sende invitationen ud i god tid. På den måde har alle god tid til at finde et kostume og evt. låne sig frem. Der var sindsygt mange gode udklædninger til festen. Eksempelvis var værten Indiana Jones med rigtig slange pisk i bæltet. Og værtinden var Poison Ivy - en Batman skurk.

   Slet
 2. Hvor er det gennemført Anne-Mette! Skal nok lige huske på vejledningerne hvis jeg en dag skulle klædes ud som prinsesse Leia. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var også ret godt tilfreds med resultatet. Det er en overskuelig opgave at lave, synes jeg - også prismæssigt sammenlignet med købkostumerne.
   Og så blev jeg meget overrasket over, hvor mange nørdede vejledninger og gennemgange, der er af netop det Princess Leia kostume :-)

   Slet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...