torsdag den 27. februar 2014

Ugens gaveinspiration #9

Jeg er i denne uge blevet introduceret til en ny japansk foldestil ved navn origata. Origata er kunsten at pakke ting ind i originalt japansk papir. Både formen af den endelige gave, antallet af fold og deres retning havde oprindeligt en særlig betydning.

Mange detaljer fortaber sig vist både i glemslen og i oversættelsen, men smukke er gaverne.

I den kommende weekend skal vi til housewarming, og hvad er mere passende end at medbringe en gave i form som et hus? Jeg er ganske betaget af denne æske, der er foldet af et enkelt papir.
How to
Skabelonen har jeg fået fra Puri bloggen Cuartadeseis. Du kan også få skabelonen tilsendt ved at sende en mail til hende. Jeg fik svar samme dag. Tusind tak, Puri.
Huset er foldet af et A4-ark karton. Her har jeg anvendt Canson med den ruflede overflade - det er lidt tyndere end almindeligt hobbykarton. Puris skabelon er en mindre end A4, så jeg har forstørret den op, så jeg ikke behøvede at skære til og huset blev lidt større. Mit hus måler 10,5 x 7 cm i bunden.
Brug et falseben til at markere foldelinjerne, så de bliver knivskarpe. Puris skabelon indeholder også en vejledning på spansk og med en selvforklarende tegning.

Min æske er lukket med bånd fra Søstrene Grene samt lidt dims. Bladet har jeg fundet på siden sheknows.Der er mange muligheder for at style æsken. Hvad med en lille sommerfugl?


Indlægget er en del af en ny serie på Femthe kaldet Ugens gaveinspiration, et ugentligt indlæg med inspiration til smukke at skabe gaver. 2014 bliver året for flotte gaver!

6 kommentarer:

 1. Hi Anne-Mette!

  Good job, the box looks great! Thank you to mention my blog.

  Hugs.

  Puri

  SvarSlet
  Svar
  1. You are most welcome, Puri. Your instructions were perfect :-)

   Slet
 2. Hej Anne - Mette

  Fin stylet "box house".
  Er det muligt at du videresender skabelonen, da jeg har forsøgt at mail, men desværre kommer der lang fejlmeddelse.
  Hvis ja, sender jeg gerne dig min mail adresse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg sender gerne skabelonen videre, men det undrer mig - jeg har ingen problemer med adressen: cuartadeseis@gmail.com. Du kan sende mig en mail på femthe (a) gmail.com.

   Slet
 3. Super smuk indpakning. Det er rigtig flot huset, det er en ret anderledes måde at pakke gaver ind til en housewarming. Fedt tak for idéen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Sine. Efter at have luret instruktionen var min næste udfordring var at finde noget at putte ind i huset ;-) Jeg har set flere bruge lignende æsker til chokolade eller småkager, så måske er det en idé til en juleversion.

   Slet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...