onsdag den 4. maj 2011

Skrifttyper

Jeg har længe tænkt over, hvordan pizzariaer, kiosker og frisører mon får lavet deres skilte. Det er nemlig stort set de samme skrifttyper der bliver brugt - næsten alle standard i Word.

Skrifttyper er ikke bare tekst, sort på hvid. Formerne siger mere end øjet lige ser. Min tidligere lærer på IT Universitetet i København, Ian Wisler-Poulsen har skrevet bogen Layout i opgaven, hvor også skrifttyper behandles. Her kan man læse om, hvordan man kan opsætte forskellige skriftlige værker proffessionelt, og hvordan forskellige skrifttyper har vidt forskelligt udtryk. For eksempel er skrifttyper med såkaldte 'fødder' eminente til bøger og tidsskrifter, da 'fødderne' danner (usynlige) linier, øjet kan følge, når det glider hen over siden.


Redesign af Trier Ski logo og website

Eksamensopgaven på IT Universitetet var i foråret 2010 at redesigne visuel identitet og website for Trier Ski. Det var en fiktiv opgave, som Trier Ski ikke selv kendte noget til, men utrolig spændende at prøve. Resultatet kan ses her, hvor logo og navn er designet ud fra de værdier, som Trier Ski har/gerne vil have. Skriften tager udgangspunkt i en skrifttype der hedder Concielian, som med sine skrå linier virker meget sporty. Skrifttypen er fundet på dafont.com, hvor man kan downloade gratis skrifttyper.

Som nævnt tager navnet udgangspunkt i en bestemt skrifttype, men med enkelte tilrettelser. Når et navn delvist skal fungere sammen med et logo, er det vigtigt at alt balancerer og er ensartet. Derfor er skriften tilrettet i Adobe Illustrator, så alle streger er parallelle, rundinger har samme form som i logoet.

Flere større virksomheder får i dag designet deres helt egen skrifttype. Se for eksempel på dette udsnit af kendte virksomheder i Danmark - kan du se, hvilket firma de forskellige tilhører?

Udsnit af virksomhedsnavne

Du kan se navne med original farve som hjælp på den fulde side. Jeg viser selvfølgelig resultatet inden alt for længe - stay tuned!

2 kommentarer:

  1. Blockbuster, Carlsberg, Codan, Facebook, ?, Danske Bank, ?, Tuborg, ?, ?, ?, ?

    Det er dem jeg lige umiddelbart kan gætte mig til.

    SvarSlet
  2. Ih hvor spændende... Jeg synes det er svært at gætte dem alle... Gad vide hvad SK og SK er?

    SvarSlet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...