mandag den 15. april 2013

Pude-projekt - tredje og sidste etape!

Jeg har sådan glædet mig til at vise de færdige puder frem, og alligevel har det taget noget tid at få de sidste helt færdige. Men nu er det gjort - med lidt hjælp fra min mor til at sy knapperne på. Det var sværere end jeg lige havde forestillet mig. Mit indlæg her bliver forhåbentligt enden på en lidt træg blogperiode for mig - tror jeg har haft en blokering over puderne, fordi jeg synes de burde være det næste indlæg, jeg havde på bloggen... Det er jo lidt noget pjat, men sådan er der jo så meget.

Pudeprojektet udsprang af, at min kæreste og jeg fik et nyt sengetæppe i julegave. Og jeg synes ikke de gamle puder passede længere. Og jeg havde måske også forelsket mig lidt i Hays mange skønne puder... Nu fik jeg chancen for at sy nogle selv. Tilstået - de er kraftigt inspireret af Hay-puderne, jeg omtalte i dette indlæg.


Jeg ville rigtig gerne opnå lidt af den stemning, der er på hoteller med puder i samme bredde som sengen, og så et par pyntepuder. Derfor er de blå puder 80 cm i længden og de grå er 42 cm. De stofbetrukne knapper på puderne fik jeg betrukket hos BettyP, og det var en super hurtig og eminent betjening, jeg fik hos hende. Jeg sendte stoffet afsted torsdag og allerede tirsdag havde jeg knapperne retur - og i en skøn indpakning...


Jeg havde bestilt 4 lilla knapper til de grå puder og 8 gule knapper til de store blå. Da jeg skulle montere dem, fandt jeg imidlertid ud af, at det måske var lettere at sy en almindelig knap på bagsiden. Så sådan blev det - nu har jeg så halvdelen af knapperne til overs. Projektet har givet nogle erfaringer, og der er selvfølgelig ting, jeg ville gøre anderledes, hvis jeg skulle sy flere:
 • Drop inderpuderne - størrelsen på puderne gør det svært at få inderpuden ind i betrækket, og dernæst har jeg haft svært ved at få fyldet ud i hjørnerne. Hays puder har rundede hjørner - måske af samme årsag?! Jeg har valgt bare at sy puderne sammen i hånden, så ingen fancy lynlåsløsninger fra min side... Da blå puder endte med en næsten åben ende, som jeg baksede med at sy pænt sammen, da jeg desuden havde fyldt inderpuderne rimelig hårdt for at få en god effekt - iøvrigt en god beslutning.
 • Bedste metode til at sy knapperne på er ved først at måle de to punkter op for og bag - marker med knappenåle. Sy med dobbelt tråd - gerne meget tyk tråd - igennem puden et par gange, så den er strammet til (og sørg for at ramme lige igennem puden så du rammer den markering - husk at tage knappenålene af inden du strammer ellers bøjer de). Sy gennem den almindelige knap i den proces. Slut med tråden på forsiden og sy knappen i ved bare og hæfte den på forsiden. De blå puder er knapperne syet i samtidig med, at jeg strammede puden sammen - det kostede et par blodige fingre... 
 • Trekantpuderne til sofaen... Ja der er sikkert mange gode vejledninger til patchworkpude-syning rundt om på nettet. Jeg brugte min skabelon og tegnede med blyant direkte på bagsiden. Så gik det egentligt fint med at sy det hele sammen. Det sværeste er at ramme perfekt i midten - måske fordi mit stof er forholdsvist tykt. 
 • Fyldet er fra billige Ikea fiberpuder til ca. 14 kr pr. pude. Det rækker langt. Alligevel har jeg nok brugt 5 puder til disse 4 fordi jeg gerne ville have dem rimelig hårde, så vi kan bruge dem som ryglæn.
God fornøjelse, hvis du også vil i gang med pudesyning:-) Nu er jeg nået i mål for denne gang.

Du kan læse om de første etaper i pudeprojektet:

2 kommentarer:

 1. Et superflot resultat, der ialtfald ser ud til at være alle anstrengelserne værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge:-) Jeg er også meget glad for det. Nu skal sengen reddes hver dag (lad os se hvor længe det holder...). Det plejer ellers ikke at trække så meget i mig.

   Slet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...