torsdag den 29. marts 2012

Jeg hækler videre

Min lyserøde oldemorfirkant er efterhånden blevet på størrelse med en pæn mellemlægsserviet. Aner ikke hvad jeg skal bruge den til, men hvor er det fedt at være i gang.

Nu sidder jeg og drømmer om alle de ting, jeg gerne vil hækle i fremtiden... Til hæklehygge fik jeg anbefalet at hækle nogle af Karen Klarbæks flag, lyscovers og andre småprojekter. Så kan jeg øve nogle af de basale ting ved hækling - ex. er flagene en god måde at øve sig i at hækle en lige kant. Og så kan jeg bruge mine øveprojekter til noget. Genialt.

Billede lånt hos Brilleting

Jeg har også forelsket mig i Kirkesjovs hæklede kanter på til- og framærker og ophæng.
Eller hvad med Brilletings bold af hæklede African Flowers.

Der åbner sig en verden af nye muligheder... Har du forslag til gode begynder-hækle-projekter?

Et kort i ærmet

Eller i gemmerne er altid rart. Jeg har kreeret et par stykker af rester og uden en særlig modtager i tankerne. Det er altid rart i en snæver vending.


Øverst et par broderede kort, som jeg har haft liggende et stykke tid, men kan ikke huske om jeg nogensinde har vist dem frem på bloggen. Jeg har selv tegnet mønsteret på bogstaverne.

Nederst til venstre er er et kort med lilla tema. Jeg blev inspireret af frimærket og fandt et par lilla stykker papir i restekassen. Jeg synes selv det er blevet ganske godt med lag på lag. Selve kortet er af papir fra Netto - købt for længe siden. Dertil lilla papir (alm 80 g) samt Rie Elise Larsen og afsluttende en strimmel plast-hjerte-bånd fra Netto.

Nederst til højre er to kort, som er produktet af lidt kreativ leg. Jeg fik en idé om stjerner på papir med samme form som flettede julestjerner - og de kan bygges op af trekanter. Her er et bud - jeg kommer nok med flere bud senere. Jeg er endnu ikke færdig med at lege og flere idéer former sig i mit hoved. Kortene er lavet af papir fra Søstrene Grene og masking tape.

mandag den 26. marts 2012

Hæklehygge

Så er jeg i gang - i hvert tilfælde med en oldemorfirkant. Det går langsom men støt fremad og i går var så jeg taget til hæklehygge på Restaturant G. Stolt over at jeg faktisk kan hækle.

Der var garn i alles hænder og snakken gik lystigt - det er sjovt som snakken går, når man har en fælles interesse. Og det er bare så hyggeligt at møde nogen igen og få en lille opdatering på specialeskrivning og ikke mindst kreative projekter. Jeg hyggede mig vældigt med blandt andet Tina, Miws og Trine, der også har garnbutikken Jane & Fox. Tina og Miws (tror nok hun i virkeligheden hedder Maria) startede begge op på nye spændende projekter inden for min rækkevidde. Tina på et flot grafisk broderimønster og  Miws på Vagn Vortesvin fra Hæklede dyr 2 - eller Flere hæklede dyr. (mon ikke jeg når dertil engang, hvis jeg øver mig).

Her er stemningsbilleder fra dagen...
Et bordfuld hæklende blogpiger!

Min debut - en lyserød oldemorfirkant.

Lækker kage - mazarinkage med revet appelsin og en gulerodskage.


Asli fangede mig mens jeg var helt opslugt af hækletøjet. Jeg har vist stadig et stykke vej til jeg kan multitaske - dvs. deltage aktivt i en samtale og hækle samtidigt...


Det var bare ren råhygge på en søndag. Jeg håber på en gentagelse - gerne samme sted. Det var god plads og dejlig forplejning.

lørdag den 24. marts 2012

Craft it forward - Post fra Helle!

Sikke en dejlig overraskelse jeg kom hjem til forleden dag. En dejlig pakke fra Helle, som deltog i min Craft it forward tidligere på måneden. Det er hurtig respons må man sige:-)

Helle mestrer både strik og hækling og sikke lækre sager der gemte sig i pakken - se bare med her:

En rigtig lækker lille frækkert af en strikket flagermus-bamse. Blød og dejlig.

Og et hæklet armbånd med en fin knap som lukning. Lilla er jo min yndlingsfarve, så den er lige i øjet.

Og så et kort med en sød hilsen. Det er en sjov idé med en frøpose på forsiden, så er der også lidt til altankasserne:-)

Jeg har leget med en fremmed kamera i dag, som man måske kan se på billedernes kvalitet. Min kæreste har købt et spejlreflekskamera til sit arbejde, som jeg fik lov at lege lidt med her til eftermiddag. Uhh - jeg bliver mere og mere hooked på, at jeg skal have sådan et. Sikke nogle dejlige detaljebilleder man kan tage...


Der er bare en helt anden dybde i billederne! Se lige min nerie i vindueskarmen, der er står med spændstige knopper, lige på nippet til at springe ud igen.

 God lørdag aften!

søndag den 11. marts 2012

Krea søndag med mig selv

Kæresten havde mange andre planer i dag, så jeg har haft rigelig tid til at nørkle herhjemme. Det er hyggeligt at få tid og ro til det en gang i mellem. Jeg har også fået gjort en par pakker klar til Craft it forward - så kan de blive sendt af sted i morgen

Jeg går og pusler med ide om at være med på et marked. Måske til foråret (det er jo snart, gulp) eller måske først til jul. Det kræver jo, at jeg sætter lidt mere turbo på min produktion af ting og ikke mindst, at jeg producerer i lidt større kvantum, end jeg plejer. Det bliver en udfordring, men jeg tager den op! Det var bare så hyggeligt på julemarkedet i Horsens, og det vil jeg også være med til. Man må jo gerne drømme og have ambitioner, nu må vi se om jeg kan realisere dem...

Nu vil jeg i første omgang koncentrere mig om at få knækket koden til at hækle. Jeg har fundet hækletøjet frem igen, for jeg har meldt mig til hæklehygge sammen med en masse skønne blogpiger, som jeg efterhånden har mødt adskillige gange. Arrangementet afholdes på Restaurant G i København d. 25. marts. Er du hurtig er der måske også plads til dig...

onsdag den 7. marts 2012

En craft-it-forward-gave sendes afsted

Igår glemte jeg i min iver helt at vise, hvad jeg har sendt retur til Alice i Craft it forward-legen.

Alice inviterede mig med i legen ved at sende mig denne gave, har jeg sendt en fin lille nålepude, som jeg selv har tegnet et broderimønster til og udført med lidt freestyling.

Jeg er ikke sikker på, at jeg kan lave en igen præcis magen til. Så den er vel unika. Den har været rigtig sjov at lave, og jeg tænker, at jeg godt kunne brodere en til mig selv også.



Og så har jeg lagt en lille ekstra overraskelse i pakken...

Jeg håber du bliver glad for den, Alice. Jeg sender den snarest.

tirsdag den 6. marts 2012

Craft it forward - vil du være med?

Så er jeg klar til at løfte sløret for alle de fine ting (synes jeg selv), som jeg har lavet til Craft it forward. Håber I vil lege med...


Hvad kan du vinde?
  1. Fire flotte kort med teksten "Tillykke".
  2. To flettede stjerner ala Femthe.
  3. Broderi i ramme med Super Mario.
  4. En fin patchworkbold.
Hvad skal du gøre for at være med?

Ja du skal bare kommentere her på indlægget og fortælle hvilken hjemmelavet gave, du gerne vil have og send samtidig en mail til mig med din adresse på femthe@gmail.com, og så sender jeg den til dig. Det er først-til-mølle, så skynd dig at byde ind, hvis du vil være med:-)

Når du deltager, forpligter du dig samtidig til at sende stafetten videre på din egen blog, så fire nye deltagere kan være med samt sende en gave retur til mig.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte gaver.


1. Jeg har lavet fire fine kort med stor omhu. Det var faktisk lidt en udfordring at lave kort uden at have en modtager i mente, men jeg synes selv resultatet er ret fint. Der er to i drengefarver med blåt/sort bånd og to i pigefarver med lilla bånd. Der hører naturligvis kuverter med til alle fire.


2. Flettede stjerner er i juletiden lidt et kendetegn for bloggen her og selvom det er lidt udenfor sæsonen synes jeg alligevel jeg vil sætte et par stjerner på højkant. De er flettet i sølv, men er du mere til en anden farve, kan vi også finde ud af det. Så vil der lige være lidt produktionstid, da jeg pt. kun har sølv på lager.


3. Der er også mulighed for at få lidt "kunst" til børneværelset i form af en broderet Mario og en tilhørende tekst med en lille ond gumba lige til at hoppe på. Min kæreste synes bestemt at det er den allerbedste gave og blev næsten fornærmet over, at jeg kunne finde på at give den væk. Jeg håber den kan vække lige så meget lykke hos sin nye ejermand. Den er baseret på dette mønster, men der ligger stadig et stort arbejde i at finde den rigtige farve tråd for ikke at ende med 50 forskellige - så er du advaret, hvis du selv vil i gang.


 4. En fin lille patchworkbold syet i hånden med papstykker og det hele, så den fin og rund. Den siger ikke noget, men der er tilgengæld en masse forskellige stropper i syningerne, så der er noget for de små babyfingre at lege med. Stoffet er blandt andet fra Malika og Rosa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...