mandag den 16. april 2012

New York - here we come!

Uhh - når dette indlæg bliver postet, sidder jeg i flyet til New York. Jeg har planlagt så mange fede ting, vi skal nå, mens vi er i byen. Jeg planlægger at skrive et par indlæg om de bedste, når jeg kommer hjem igen.

Indtil videre kan I få en smagsprøve på nogle af de ting, jeg tror kommer på listen over fede oplevelser.

9/11 Memorial site
Jeg er ret spændt på at besøge stedet og jeg har faktisk et meget ambivalent forhold til det. På den ene side mener jeg det er vigtigt at markere stedet og på den anden side kan jeg også godt være bekymret  for den meget stærke nationale bevægelse, der er i det amerikanske samfund, og som måske forstærkes af en mindesmærke placeret så centralt.

Under alle omstændigheder har vi booket billetter til at besøge mindesmærket. Hvis du skal til New York, kan du booke billetter på deres officielle hjemmeside. De er gratis, men tror man skal være ude i god tid.

FN-bygningen
Jeg vil super gerne besøge FN-bygningen i New York. Alle medlemslande har bidraget til indretningen af bygningen, og særligt de skandinaviske lande har haft stor indflydelse på de centrale mødelokaler. Bygningen er fra 50'erne og det danske møderum er indrettet med Finn Juel møbler mv.  Jeg er selvfølgelig også spændt på at opleve de historiske rammer og høre om arbejdet i FN.
Interesseret? Du kan booke billetter her.

Ellis Island og Frihedsgudinden
Jeg har faktisk allerede besøgt Ellis Island en gang før. Men det har min kæreste ikke - og det var en fantastisk hyggelig dag. Og museet på Ellis Island er bestemt værd at besøge igen. Jeg ved fra sidste gang, at vi skal møde op ved billetsalget i Battery Park tidligt om morgenen for ikke at stå i kø i flere timer. Men til gengæld er det også noget man kan bruge hele dagen på, hvis man har lyst. Det er super hyggeligt bare at slentre rundt på de små øer - sætte sig på en bænk og nyde udsigten over Manhattans skyline.Hvis man ikke synes det er pengene værd, kan man også bare vælge at tage gratisfærgen til Staten Island - den sejler lige forbi Frihedsgudinden, så man kan få en fornemmelse af historiens vingesus, og hvordan det var at komme til Amerika for 80-100 år siden.

Måske skulle vi købe et City Pass og spare en masse penge på entreer og ventetid i køer.


Woodbury Commons
Og til en knap så turistet aktivitet - eller måske netop turistet. Tja min erfaring er, at her kommer både amerikanerne selv og masser af turister. Det er en kæmpe outletby, der er indrettet i stationære butikker, med foodcourt og i masser af butikker af enhver art.

Vi tager en bus fra Manhattan - det tager 1 time, og så regner vi med at bruge det meste af dagen i forskellige butikker. Der er noget for enhver smag. Jeg har været der en gang før, og jeg er sikker på, at jeg får min shoppelyst stillet for et par dage eller to. Her er alle de klassiske amerikanske mærker til billige penge: Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, DKNY, Calvin Klein og masser af billigt sportstøj (Nike, Puma, Reebok og Adidas).

De Niros restaurant
Og til sidst vil jeg nævne et sted, som særligt min filminteresserede kæreste ser frem til. Skuespilleren Robert De Niro har åbenbart opkøbt en del bygninger i TriBeca kvarteret og blandt andet grundlagt sit eget filminstitut og en årlig filmfestival for independent film (små film, der ikke er produceret i Hollywood regi). I hele dette filmunivers, har han også et par restauranter og på en af dem, har vi booket bord til en hyggelig middag.

1 kommentar:

  1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...