torsdag den 27. marts 2014

Ugens gaveinspiration #12

Jeg er en uge bagud, så nu kommer uge 12 efter uge 13 - sikke noget. Håber I overlever.

Jeg går i øjeblikket og brygger på hemmelige projekter, der endnu ikke helt kan afsløres her på bloggen. Men jeg håber snart, at jeg kan dele det med jer, for ihh - jeg er ikke god til hemmeligheder!


Tiden til kreative indslag er af samme årsag knap, og jeg vendte derfor blikket mod kendt territorium i denne uge. Jeg har nemlig været i gang med at folde origamiæsker. Og denne gang har jeg fundet en skøn, rektangulær æske med bund og låg i to dele. Eller det vil sige, at låget er faktisk i sig selv to stykker papir - skøn æske synes jeg. Og du skal ikke lade dig afskrække af videoens længde - tempoet er dejlig langsomt. Æsken er slet ikke så avanceret at folde, for hun viser fint og langsomt, hvad du skal gøre... Du kan finde videoen her.Til låget skal du bruge et ark A5 og et ark A6. Det lille ark bliver indlægget på låget, og det store er selve æsken. Bunden er foldet af et A4 ark, der skåret i kvadrat - og der behøver kun at være farve på den ene side. (hvis du kan skære det i kvadrat uden at folde diagonalen er det en fordel)

Den færdige æske måler:
Låg:
Bund:

How to:
Find to farver papir, der klæder hinanden. Skær papiret ud i den størrelse, du skal bruge. (Den næste æske jeg skal lave bliver nok dobbelt størrelse :-) Bare hold fast i samme størrelsesforhold. Jeg har her valgt grønt kopipapir til bunden og fyldet til låget dvs. et A4 og A6 ark i grøn. Det mønstrede papir har jeg brugt i A5 til at folde æsken til låget.

I videoen starter du med at folde låget (æsken). Når hun bruger en lineal til at markere et fold, så gør det samme. Det gør en forskel for den endelige æske. Dernæst folder du indlægget til æsken. Igen kan du med fordel bruge en lineal til at markere foldet af spidserne - det gør hun dog ikke selv i videoen.

Bunden er lige ud af landevejen. Et lille tip: Hvis du kan skære papiret kvadradisk uden at folde diagonalen, som hun gør i videoen, bliver æsken helt glat på undersiden. Jeg synes, at bunden bliver en lille smule for smal til at passe ind i låget, så den næste æske vil jeg prøve at freestyle lidt bredere.

Til slut i videoen viser hun et alternativt indlæg til låget, hvor der kommer en lille hank på. Den skal jeg også prøve en dag.

Materialer:
Det grønne papir er købt i Netto i en stor pakke farvet kopipapir og det mønstrede er en A4-blok fra Tiger.

Indlægget er en del af en ny serie på Femthe kaldet Ugens gaveinspiration, et ugentligt indlæg med inspiration til smukke at skabe gaver. 2014 bliver året for flotte gaver!

2 kommentarer:

  1. Hvor er det bare en smuk æske Anne-Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Sine. Det var næsten magi som æsken lige pludselig åbnede sig. Låget startede ud med bare at være fladt og først folde den ene vej og så den anden vej. Og vupti - så var der en æske. Og så kan man selv vælge om den skal have en lille hank eller ej... Bunden er super fed, fordi den er foret, så man kan folde den af ex. gavepapir, hvor der kun er farve på den ene side!

      Slet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...