onsdag den 22. januar 2014

Papirklip af en scout-trooper

Igår viste jeg ugens gaveinspiration #3 frem. For at indlægget ikke skulle blive alt for langt, får I i dag resten af historien om dens tilblivelse - papirklip! Af en Scout-trooper!Og hvorfor blev motivet lige en Scout trooper - og hvad er sådan en overhovedet? Ja det er fordi jeg ikke kan kende hjelmene fra hinanden og troede, at jeg havde printet versionen med Darth Vader... Sikke en ringe Star Wars fan, jeg er. Det var selvfølgelig min kæreste, der med spag stemme pointerede det, da jeg selv opdagede, at det nok ikke var Darth Vader, jeg havde klippet.

Nå, og hvem er denne Scout Trooper så? Det var min næste spørgsmål - og jeg blev ikke synderligt begejstret for svaret eftersom mit mål var at være superkoordineret i forhold til vores outfits. Ja nok er både Darth Vader og Princess Leia med i alle film, men mit kostume er kun med i den første.

Så min søde kæreste nænnede næsten ikke at fortælle mig, at figuren fra papirklippet kun indgår perifært i den sjette film. Det er en slags Storm Trooper, der kører på scootere på den planet, hvor bjørnene bor. Bum.

Om ikke andet blev den da flot klippet!

Her kommer lidt billeder fra processen.


Tanken er, at man kan folde udprintet (vist øverst på billedet) og klippe direkte derfra. Jeg prøvede, men jeg synes papiret er for tykt til så mange lag. Jeg havde dels svært ved at folde det præcist nok, og så var det også meget tykt at skære/klippe.

Jeg gik derfor i papirlageret og fandt en rulle hvid gavepapir - og det gik meget bedre. Hvis du har mulighed for at printe på meget tyndt papir, så kan det være, at det lykkes for dig.

Jeg skar skabelonen ud med min skalpel. Dernæst foldede jeg gavepapiret - først i kvart og dernæst endnu to fold, så den ialt blev delt i 12 lagkagestykker, som vist på udprintet ovenfor. Det er meget vigtigt for det endelige resultat, at man folder præcist. Her har jeg foldet to flapper ind over hinanden - næste gang vil jeg nok folde som harmonika, så jeg er sikker på, at folde til kanten.

Derefter tegnede jeg skabelonen over på gavepapiret. Og skar igen med min skalpel - jeg tror ikke, jeg har evnerne til at klippe så små detaljer i 12 lag papir...

Jeg har fundet skabelonen blandt mange mulige på denne side.

Glemte billeder undervejs, men ovenfor kan du se de ting, jeg brugte. Og nedenfor resultatet.

Her netop foldet ud.


Og her efter en nat i pres under en stor bog. Klar til at blive limet på gaven.


4 kommentarer:

 1. Wow hvor er dt flot! Jeg kunne godt finde på at stjæle ideen til indpakning af min kærestes fødselsdagsgave,han er kæmpe star wars fan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih - gør det! Men tag og klip en af de mere kendte figurer ;-)

   Slet
 2. imponerende lavet. Jeg var heller ikke klar over at der var forskel på de forskellige stormtroopers.
  Åh Anne-Mette, ja du vinder nok ikke 1. pladsen over største starwars fans ;-) (det gør jeg bestemt heller ikke)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sine. Jeg må prøve igen en anden dag - måske med R2D2 (den lille robot). Heldigvis tror jeg ikke, at modtageren af gaven tænkte over min lille misforståelse. Hun blev super glad for gaven og nænnede næsten ikke at pakke den ud. Det er et stort kompliment i min bog :-)

   Slet

Tak fordi du læser med. Jeg bliver så glad for en lille kommentar eller hilsen. Ordet er frit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...