torsdag den 25. april 2013

Ja tak!

"Ja tak!" var lige præcis beskeden, da jeg åbnede brevet. Afsenderen var en nært vennepar, som vi har inviteret til vores 30 års fødselsdag næste måned. Og de kommer! Jeg synes ideen med at skrive svaret på små kort på størrelse med vendespilsbrikker.


Og vender man brikkerne kommer dette spørgsmål frem:-) Ønsker? Ja - ønskelisten er under udarbejdelse.


Fed idé!

lørdag den 20. april 2013

Bagsiden

Jeg har vist som så mange andre altid gang i flere projekter af forskellige sværhedsgrad. Så kan jeg altid vælge, hvad jeg vil lave alt efter temperament. I går aftes greb jeg fat i et projekt, der har ligger længe, for nu skal det snart være færdigt.  I virkeligheden ved jeg ikke helt, hvad det skal blive til, men det finder jeg vel ud af henad vejen. Men det er vel bagsiden ved at have gang i mange ting på en gang - nogle gange får de sig nogle lange pauser og ligger glemt i kurven.


Det er vist også lidt tid siden, at jeg har vist broderiet frem. Her får I lige bagsiden først - jeg synes altid det er sjovt at se de mønstre, der dannes på bagsiden, når jeg broderer.

Sidst jeg viste status på broderiet var her. Og nu ser det således ud:


Mit indlæg er inspireret af Aslis indlæg forleden, hvor hun fortalte om et af sine evighedsprojekter. Og det fik mig til at finde dette broderi her frem igen.

torsdag den 18. april 2013

Neon #2

Neonfarverne er ved at få sit tag i mig, og heldigvis. For jeg har nemlig været så heldig at vinde en give away hos MyMinMy - et super flot tryk af en guldsmed med skønne neonpink vinger! Og jeg har glædet mig til at vise det frem her på bloggen.


Jeg har endnu ikke fundet en ramme til den, men jeg ved lige præcis, hvor den skal hænge:-)



Utrolige detaljer og skarpe detaljer. Tak for det skønne print, Camilla Maria! Det er nået frem i hel stand - trods Post Danmarks ihærdige forsøg på at bukke brevet. Jeg glæder mig sådan til at få den op at hænge.


onsdag den 17. april 2013

Den officielle to-do-liste


Kender du følelsen af, at sætte sig foran computeren klar til en lille opdagelsesrejse ud i den virtuelle verden af kreative billeder og inspiration på nettet? Den nysgerrige, udforskende kildren i maven, hvor jeg endnu ikke ved, hvad der venter forude - på næste side og bag det næste link. Jeg elsker den glæde, der er ved at se de mange skønne billeder og ideer, som giver mig fornyet inspiration til at kreere mine egne versioner.

Mange gange starter jeg på Pinterrest og lader mig føre med strømmen. Det leder mig som oftest til skønne blogger rundt i verden. I dag endte jeg derfor på denne blog med en god idé til en flot to-do liste med post-its. Lige noget for mig...


Nu har jeg aflivet min lille liste over dagens gøremål på bagsiden af kuverter eller en kvittering. Den hænger nu til offentligt skue i gangen! Jeg faldt over en skøn liste på Pinterest lavet af Cornflower Blue Studio og en alternativ fortolkning af SuperMessySuperMommy. Og det fine ved den er, at jeg løbende kan skifte opgaverne ud, da de er skrevet på post-its. Nu får vi se, hvordan det går med den, men jeg kan godt lidt idéen.


Selve plakaten ligner overhovedet ikke originalen, som du kan se via linket ovenfor. Jeg er nemlig slet ikke så ferm til doodling, som de to. Jeg har derfor klippe-klistret i stedet. Jeg har brugt næsten et helt ark Rie Elise Larsen papir som baggrund, og klippet cirkler af fire forskellige papirer. Jeg synes selv, at resultatet er skønt.

Og nu er jeg klar til at angribe ugens opgaver!

Den sidder lige inden for døren - så jeg hele tiden kan holde fokus på opgaverne. Når en opgave er færdig, kan jeg fjerne sedlen.

Blå post-its for at bryde med det røde look.

Der er plads til 6 opgaver. Og jeg har udsmykket hver ramme med sit eget mønster og jeg har tegnet en stiplet linje rundt, hvor post-it-sedlen skal sidde.


Jeg har ladet mig inspirere lidt af mine invitationer fra sidste uge. Cirkler og en hvid "strimmel" på tværs.

mandag den 15. april 2013

Pude-projekt - tredje og sidste etape!

Jeg har sådan glædet mig til at vise de færdige puder frem, og alligevel har det taget noget tid at få de sidste helt færdige. Men nu er det gjort - med lidt hjælp fra min mor til at sy knapperne på. Det var sværere end jeg lige havde forestillet mig. Mit indlæg her bliver forhåbentligt enden på en lidt træg blogperiode for mig - tror jeg har haft en blokering over puderne, fordi jeg synes de burde være det næste indlæg, jeg havde på bloggen... Det er jo lidt noget pjat, men sådan er der jo så meget.

Pudeprojektet udsprang af, at min kæreste og jeg fik et nyt sengetæppe i julegave. Og jeg synes ikke de gamle puder passede længere. Og jeg havde måske også forelsket mig lidt i Hays mange skønne puder... Nu fik jeg chancen for at sy nogle selv. Tilstået - de er kraftigt inspireret af Hay-puderne, jeg omtalte i dette indlæg.


Jeg ville rigtig gerne opnå lidt af den stemning, der er på hoteller med puder i samme bredde som sengen, og så et par pyntepuder. Derfor er de blå puder 80 cm i længden og de grå er 42 cm. De stofbetrukne knapper på puderne fik jeg betrukket hos BettyP, og det var en super hurtig og eminent betjening, jeg fik hos hende. Jeg sendte stoffet afsted torsdag og allerede tirsdag havde jeg knapperne retur - og i en skøn indpakning...


Jeg havde bestilt 4 lilla knapper til de grå puder og 8 gule knapper til de store blå. Da jeg skulle montere dem, fandt jeg imidlertid ud af, at det måske var lettere at sy en almindelig knap på bagsiden. Så sådan blev det - nu har jeg så halvdelen af knapperne til overs. 



Projektet har givet nogle erfaringer, og der er selvfølgelig ting, jeg ville gøre anderledes, hvis jeg skulle sy flere:
  • Drop inderpuderne - størrelsen på puderne gør det svært at få inderpuden ind i betrækket, og dernæst har jeg haft svært ved at få fyldet ud i hjørnerne. Hays puder har rundede hjørner - måske af samme årsag?! Jeg har valgt bare at sy puderne sammen i hånden, så ingen fancy lynlåsløsninger fra min side... Da blå puder endte med en næsten åben ende, som jeg baksede med at sy pænt sammen, da jeg desuden havde fyldt inderpuderne rimelig hårdt for at få en god effekt - iøvrigt en god beslutning.
  • Bedste metode til at sy knapperne på er ved først at måle de to punkter op for og bag - marker med knappenåle. Sy med dobbelt tråd - gerne meget tyk tråd - igennem puden et par gange, så den er strammet til (og sørg for at ramme lige igennem puden så du rammer den markering - husk at tage knappenålene af inden du strammer ellers bøjer de). Sy gennem den almindelige knap i den proces. Slut med tråden på forsiden og sy knappen i ved bare og hæfte den på forsiden. De blå puder er knapperne syet i samtidig med, at jeg strammede puden sammen - det kostede et par blodige fingre... 
  • Trekantpuderne til sofaen... Ja der er sikkert mange gode vejledninger til patchworkpude-syning rundt om på nettet. Jeg brugte min skabelon og tegnede med blyant direkte på bagsiden. Så gik det egentligt fint med at sy det hele sammen. Det sværeste er at ramme perfekt i midten - måske fordi mit stof er forholdsvist tykt. 
  • Fyldet er fra billige Ikea fiberpuder til ca. 14 kr pr. pude. Det rækker langt. Alligevel har jeg nok brugt 5 puder til disse 4 fordi jeg gerne ville have dem rimelig hårde, så vi kan bruge dem som ryglæn.
God fornøjelse, hvis du også vil i gang med pudesyning:-) Nu er jeg nået i mål for denne gang.

Du kan læse om de første etaper i pudeprojektet:

fredag den 12. april 2013

Neondetaljer

Jeg er måske også kommet med på neonbølgen. Jeg har ellers længe tænkt, at det bare ville være en flygtig tendens, men det er nu ret lækkert med knald på farverne. Måske er det fordi jeg længes efter foråret?! I hvert tilfælde fik min kæreste neongrønt bånd på sin fødselsdagsgave.



Billederne gengiver ikke farven helt nøjagtigt, men den er altså knaldgrøn. Til min store overraskelse opdagede jeg, at Magasin også kører med neonbånd i næsten samme kvalitet i øjeblikket - bare i koral/pink. 

fredag den 5. april 2013

Fødselsdagsinvitationer

Efter en tiltrængt påskeferie, hvor bloggen har passet sig selv, er jeg tilbage! Jeg har prioriteret at være lidt kreativ frem for at skrive her - sådan nogle projekter, der kan komme med på farten.

Jeg er også blevet færdig med alle mine puder - jeg skal se om jeg kan få taget et par billeder i godt lys. I dag har jeg taget hul på at producere  invitationer til en fælles fødselsdag for min kæreste og jeg. Ja man bliver kun 30 én gang - og det skal da fejres...


Sådan her kommer de til at se ud.


Så er der serveret. Mange mange cirkler i tre størrelser og en masse skærearbejde. Men det er nogle super flotte invitationer - så håber jeg også at modtagerne synes det.


Kortene er fra Panduro Hobby og sælges i sæt med 10 kort og 10 kuverter. Det hvide papir, som jeg har brugt til baggrund og "mavebælte" er fra Paper Chase (afdeling i Magasin). Cirklerne er klippet i papir fra Rie Elise Larsen (lilla zigzag), Tiger (grønt med små prikker), MiniMega (prikker) og almindeligt kopipapir (lilla).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...