onsdag den 29. februar 2012

På vej på kursus

Selvom de næste dage står på kursus har jeg pakket tasken med mit veldefineret. Jeg har jo en deadline at holde. Mon ikke jeg bliver færdig til weekenden...


Published with Blogger-droid v2.0.4

tirsdag den 28. februar 2012

200!

Hold da op! Så ser jeg lige pludselig, at jeg runder 200 indlæg - hvor er det vildt. Det må vist snart fejres. Jeg er i gang med at producere ting til Craft it forward, som jeg meldte mig til hos Alice for snart længe siden... Så det må vist også blive fejringen af den milepæl.

Indtil videre har jeg tre gaver klar, så nu må jeg klemme ballerne sammen og blive færdig. Hæng på de næste par dage, hvis du vil være med...

Her er et lille sneak peak på en af gaverne.


Broderet efter dette mønster.

søndag den 26. februar 2012

Foråret kommer...

... og så er det vist tid til at komme ud af vinterhiet! Jeg har ikke haft så meget tid til kreative sysler, og det kan jeg godt mærke på humøret. Jeg er næsten blevet afhængig af at pusle lidt med håndarbejde eller papir hver dag. Det er jeg ikke ene om, såvidt jeg kan læse rundt i blogland. Mon ikke jeg skal sørge for at sætte tid af til det for fremtiden...

Jeg har været til fødselsdag hos min søster og til ph.d.-fejring hos en nær ven. Det er blevet til et par gaver, som jeg kan vise frem.


Gaven med det pink bånd er egentligt fra Matas, og jeg har ladet papiret sidde som det var. Jeg synes faktisk det er flot hvidt med guldstriber på. Det bånd, jeg havde fået på i butikken var lyseblåt, og det gav bare ikke noget godt til gaven. Jeg er godt tilfreds med det neonpink murersnor, jeg har sat på i stedet. Det giver en god kontrast. Den anden gave er pakket ind i pink papir for at matche murersnoren og har så fået et mavebælte af MiniMega-papir - med orange neon blomster.

Af rester har jeg lavet et til- og frakort med min nyindkøbte cirkeludstanser. Den var på tilbud i Panduro og så kunne jeg ikke dy mig. Så nu skal den bruges så snart det er muligt. Igen har jeg brugt båndet til at skabe kontrast med det rå papirsnor.


Jeg har også været til ph.d.-fest hos en af vores nære venner. Og igen har jeg haft fat i MiniMega-papir for at skabe lidt Paul Smith stemning, der kunne matche Paul Smidt båndet på den anden gave. Jeg synes det lykkedes ret godt. Også han fik et lille til- og frakort produceret med cirkeludstanseren.

Den er allerede erklæret et godt køb!

torsdag den 16. februar 2012

Liebster blog award

Ih! Jeg har fået en award! Eller faktisk har jeg fået den to gange - fra Anne Sofie og fra Louise. Begge har skønne blogs og så er det jo dejligt, at de synes tilstrækkeligt godt om femthe til at sende stafetten videre til mig.



Normalt er jeg ikke så meget for awards, da jeg synes man skal skrive alle mulige mærkelige ting om sig selv for at kunne sende den videre. På en eller anden måde virker det lidt som et digitalt kædebrev... Den her award er ganske fin, da den går på at fremhæve fem blogs med under 100 læsere.

På den måde giver man sine læsere mulighed for at opdage nye blogs, og det vil jeg da gerne støtte:-)

Jeg har løbet min liste af blogs i gennem, og jeg vil gerne give awarden videre til:

1.
Alice skriver om sine kreative sysler og ikke mindst om sine smykkeprojekter både i forbindelse med skoleprojekter på guldsmedeuddannelsen. Det er super spændende at følge med på sidelinjen hos en pige som Alice.


2.

Lonnies fine univers med flotte grafiske eksperimenter og inspiration til alt fra indkøb af runde stickers til retro og cupcakes.

3.

Mysticia har et dejligt univers, hvor planterne også får lov at fylde og bliver en del af hendes kreative univers.
4.

By Burgaard er en forholdsvis ny blogger, men igen synes jeg hun tilfører noget nyt og spændende itl mit krea-univers. Hun knipler - og det synes jeg er sjovt at følge - måske fordi min mormor også knipler og jeg altid har været fascineret af de fine blonder, der kommer ud af det. Hendes blog er bestemt et besøg værd.
5.

Jeg mødte Julie til blogtræf hos Marolle, og siden har jeg fulgt hendes blog. Hun skriver om alle sine skønne kreative tiltag og sin hund Otto - og så underviser hun i at lave smykker af cykelslanger m.v.

Det var fem skønne bloggere med færre end 100 faste læsere. Håber I vil tage i mod awarden og bringe den videre til fem andre bloggere.

tirsdag den 14. februar 2012

Et patchwork eksperiment

Patchwork er et endnu uudforsket univers for mig. Men efter i onsdags fik jeg blod på tanden og efter en aften i sofa (plus lidt) er der kommet denne lille blod ud af det.


Bestemt ikke den sidste fra min hånd. Det er rimelig let at gå til - og hvis man som mig er novice, så har Mie med bloggen Pralerier en super vejledning til at lave dem.

Jeg fulgte den hele vejen igennem og min eneste tilføjelse hertil er (måske fordi jeg netop er novice), at man skal ikke sy to halve bolde og så tro, at det er til at sy sammen. Sy en halv bold sammen og derefter en femkant af gangen - så giver det også sig selv, når man skal have felterne til at passe overfor hinanden.

Jeg har desuden fulgt Mies tip om at sy forskellige bånd og stropper i bolden, så der er noget at lege med. Jeg har ikke stoppet bolden fuldstændig med fyld - det burde jeg måske. Det må blive næste gang. Alt i alt er jeg meget godt tilfreds med min patchwork debut - en lille bold syset i hånden med bittesmå sting.


Og hvem skal have den - aner det ikke, men nu var det lige det stof, jeg havde i gemmerne. Faktisk er stoffet med de gule tern og det ved siden af med pink cupcakes en del af den goodie bagen fra sommerens blogtræf.

Så må vi se om der dukker en lille baby-pige op i bekendtskabskredsen, som kan få den:-)

søndag den 12. februar 2012

Op på hesten

Hvert eneste år bliver jeg overrasket over, at januar kan vippe mig af pinden. Det betyder, at mine kreative aktiviteter går lidt i dvale - hvilket også afspejler sig på bloggen. Men nu må jeg vist hellere komme op på hesten igen.

I onsdags var jeg til en dejlig kreaaften hos Mette aka Kirkesjov i den skønne butik Designkartellet. Jeg er fuld af inspiration til fremtidige projekter efter at have set alle de skønne sager i butikken og de projekter, der tog form i løbet af aftenen i hænderne på de skønne kreative blogpiger. Nogle havde jeg mødt før - Anne og Asli - og andre var nye for mig. Det var skønt at møde jer alle - du kan se, hvem der var med på Mettes indlæg her.

Vi mødtes i DesignKartellet - en forretning, der drives af 15 kreative kvinder, hvor de sælger skønne unikakreationer og nu også få mærker som MT masking tape og Paperwear papirvarer. Næste gang (og Mette har lovet, at der bliver en næste gang) skal jeg bestemt huske penge. Er du nysgerrig, så kan jeg kun anbefale at kigge forbi butikken. Eller kan du samle 7 andre, åbner de også gerne butikken særligt for jer en aften.

Her er et par billeder fra de bugnende hylder.

Skønne hunde og bagdelen af en hæklet giraf. Sikke detaljer.
Flere hæklede varer. En smølf og et par nisser i baggrunden. Med et fint slips i Liberty stof.
Mettes berømte suttesnore.
Og hvad lavede vi så af kreative projekter... Ja langt de fleste sad med garn i hænderne (strik eller hækling) - og det er jo ikke ligefrem min spidskompetence, men Laila med bloggen Rainbow syede patchwork. Det er første gang jeg ser det tæt på. Jeg har læst meget om det i blogland, men nu må jeg vist selv prøve det. Faktisk kan jeg afsløre, at jeg er gået i gang. Læs med en af dagene, hvad det bliver til. Jeg skal nok vise frem, når mit eksperiment bliver færdigt!

Min egen produktion den aften var begrænset, men det gør ikke noget. Det virker næsten som om det har medvirket til at prikke hul på den kreative byld. Jeg havde pakket en pose med papir af forskellig art, men ideerne lod vente på sig. Jeg fik dog beklædt et par magnetiske bogmærker med papir, så jeg synes jeg kan være bekendt at bruge dem i offentlighed. Mere om det en anden dag.

fredag den 3. februar 2012

Inspiration til fremtidige broderi-projekter...

Internettet er et fantastisk sted at søge inspiration. Måske skal jeg brodere Mario og co. næste gang...

billedet venligst lånt hos crossmenot.blogspot.com
Sara Jessica, der har bloggen, har vildt mange fine små broderier - tag et smut forbi.

Jeg også søgt lidt rundt efter nogle søde børne rammer eller borter til et projekt, jeg har i støbeskeen. Se hvad jeg fandt... Et site med forslag til gratis programmet til at generere korsstingsmønstre ud fra digitale billeder.

Alt og meget mere kan findes på http://www.allcrafts.net/needle.htm#cross.

God fornøjelse. Og så er det bare i gang med broderinålen:-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...