lørdag den 25. august 2012

Turen går til... Berlin

Jeg skal til Berlin! Eller det vil sige, at jeg er her lige nu. Det er arbejde, så jeg kommer nok ikke så meget rundt som jeg kunne ønske mig. Jeg har ellers længe sukket over de skønne anbefalinger Julia har til hvor man skal hen i Berlins skønne kvarterer - Kreutzberg og Prenzlauer Berg.

Og Camilla fra MyminMy anbefaler papirforretningen, der lyder til at være butikken over dem alle: Modulor. Den skal helt klart også besøges. Der er to timers hul i dagens program, så måske når jeg et lille kig forbi butikken...

Mit besøg her i Berlin er en studietur for at undersøge, hvordan man i Berlin sikrer mod regnvand. Nu er det ikke fordi det regner super meget i Berlin, men til gengæld har de anlagt en bydel (en del af Potzdam) på et sted kun 1½ m over grundvandet. Det betyder, at de har tænkt vandet med ind i byggeriet og det er jo ret spændende. Her er en grøft, de har gravet ud, så det er blevet en å og samtidig anlagt en hyggelig lille park/sti langs.


Krydser fingre for at jeg når i Modulor i dag...

fredag den 17. august 2012

Personliggjort computer

Pinterest er en fantastisk inspirationskilde, og efter at have set Leas kasseapparat har tanken om at pynte min computer med masking tape luret i baghovedet. Og i dag havde jeg lige brug for sådan et skørt projekt, så her er resultatet.



Bare ærgerligt at tasterne er sorte - for så kan man ikke se den hvide skrift gennem tapen. Ergo kunne det kun blive til tape på få taster... Eller i hvert tilfælde kun dem, der ikke kræver forklaring. Tror lige jeg klarer enter og space uden teksten:-)


mandag den 13. august 2012

Fra 1 til 5 på skalaen

Folk anmelder lystigt alverdens ting, og i dag har jeg lyst til at gøre følgeskab med en lille anmeldelse af gaveindpakning. Ikke fordi jeg anser mig selv for den ultimative ekspert i gaveindpakningskunsten, men jeg har dog alligevel en stærk holdning til, hvad jeg synes er en flot gave.

En god gaveindpakning er ikke bare flot - den er et visitkort for forretningen og repræsenterer mig som giver. Eller det gør det i hvert tilfælde i mange sammenhænge fordi min omgangskreds ved, at jeg går op i, at det ser godt ud. Samtidig er god gaveindpakning subjektiv, for det er jo forskelligt, hvad vi synes ser godt ud.

Efter

Før 


Her er den gave, der fik mig lyst til at skrive dette indlæg. Min kæreste kom hjem med en gave til en kollegas barnedåb - og han får som mange andre altid pakket gaven ind i butikken. Og hold da op, hvor er den grim!

Papir og bånd er hver sin nuance af grøn og skriger til hinanden. Det røde mærke skriger til det hele, og selve mønsteret på papiret er noget, der måske var pænt midt i 90'erne. Måske er jeg bare ikke lige målgruppen for gaveindpakningen - men hvem er det? Den måde båndet er sat på gaven med et lille klistermærke er ikke lige min kop te. Et ekstra minus er, at papiret, hvor farven er lysest, er gennemsigtigt, så man kan se byttemærket.

Det eneste positive, jeg kan sige om gaven er, at papiret er foldet pænt om gaven. Hjørnerne er flotte og skarpe. Det er måske ikke så svært, når der er tale om en bog, men jeg har såmænd også set eksempler på boggaver med skæve hjørner, så det må tælle op.

En total karakter på en skala fra 1-5 er 1. Mere kan det desværre ikke blive til.

Såååå - derfor måtte jeg jo i gang med at pakke den om. Jeg kunne ikke sende min kæreste ud ad døren med den under armen. Også selv om modtageren nok ville bære over med ham. Sådan kom den til at se ud


Pakket ind i lysegrønt papir fra Tiger. Det er en god kraftig kvalitet - pink på den ene side og lysegrønt på den anden. Det giver jo flere muligheder. Så har jeg klippet en strimmel hyldepapir (også fra Tiger), som jeg har klistret på papiret - jeg synes de grønne farver spillede godt sammen med papiret. Jeg afsluttede med satinbånd fra Søstrene Greene - afsluttet med en halv sløjfe.

Jeg lavede desuden et lille kort af et stykke håndlavet karton med en elefant skåret i samme hyldepapir som jeg brugte på gaven. Til slut har jeg tegnet omridset af elefanten med en grøn tusch. Et meget simpelt kort men det er vigtigt for mig, at det spiller sammen med gaven. Og det synes jeg, at det gør.

Nu synes jeg, at gaven er til 5. Den er flot, og den passer til målgruppen.

Stakkels Bog og Idé på Fisketorvet. Men okay - de er bestemt ikke alene om grimme gaver.

Hvad synes du?

lørdag den 11. august 2012

Det lettede...

... på den dårlige samvittighed. Sommeren er fløjet af sted, og jeg har som sædvanligt haft mange gode intentioner om alt muligt, jeg skulle nå at opleve, gøre og fuldføre. Nu kan jeg langt om længe sætte kryds ved én af mine hængepartier - nemlig præmierne fra min give away!

Nu er de sendt - postmanden fandt nogle flotte frimærker frem, og så er der kun tilbage at håbe, at de også når helskindet frem:-) Jeg har pyntet brevene med selvklæbende hyldepapir fra Tiger.


Bare for at gøre noget andet end jeg plejer.

Jeg har som mange andre også været i Søstrene Greene og købe masking tape - og det skulle jeg da også lige afprøve, og det blev til dette lidt skøre kort til den ene af vinderne.


Klippet i stjerneform - man er vel en stjernepige! Nu vil jeg kaste mig over endnu en række hængepartier, og forberedelser til loppemarked næste lørdag - der er stadig plads til flere, hvis du har lyst...

søndag den 5. august 2012

Marked på Østerbro - vil du være med?

Nogle gange er det farligt at stikke næsen for langt frem. Det har jeg vist en tendens til - og jeg øver mig i at begrænse mit engagement i alle mulige aktiviteter. Lige nu har jeg involveret mig i vores lokale områdefornyelsesprojekt. Det er selvfølgelig Københavns Kommune, der står bag det, og jeg bidrager som beboer i området.

Der er mange spændende projekter, som skal føres ud i livet i de næste måneder og år. Og her kommer det spændende for blogland! Jeg skal stable et marked på benene i forbindelse med et stor arrangement d. 18. august fra 11-15. Har du lyst til at være med, så send mig en mail på loppe18aug@gmail.com.



Arrangementet kaldes Klimadag, fordi områdefornyelsen har fokus på, hvordan vi kan tackle eksempelvis skybrud i fremtiden samtidig med at området får et løft. På klimadagen kommer Nikolaj Kirk og kokkererer og der kommer klimacirkus, så der er noget for hele familien. Og og og - så har jeg kastet mig ud i at stable et lille marked på benene. Jeg håber, du vil være med:-)

I udgangspunktet er det et loppemarked, men lige nu er jeg meget åben over for alle. Jeg vil meget gerne have et par stande flere, så jeg håber, at der er nogle kreative bloggere, der vil sælge nogle kreative frembringelser eller lopper:-)

Bonus-info - standen er gratis!

onsdag den 1. august 2012

All Shook Up!

De sidste dage har jeg været på tur - jeg holder ferie, og jeg har været en tur ud i det danske sommerland. Nej pjat. Jeg har besøgt min søster i Århus - men det har nu også været en fest! Hun er nemlig med i Wilhelmborg Festspil, der i år har spiller musicalen "All Shook Up" - og den kan jeg varmt anbefale at se. Nu har jeg set den tre gange - og jeg er stadig underholdt! Det er en topprofessionel opsætning med amatørskuespillere og sangere på scenen. Deres begejstring er smittende og både punchlines i stykket og sange bliver leveret med en skøn entusiasme. Resultatet lever for mit vedkommende på mange måder op til mere etablerede musicals, jeg har set.

Så er du i nærheden af Århus, så synes jeg du skal give dig selv den glæde at se et sjov musical med masser af god Elvis musik fremført af talentfulde sangere og dansere på en flot scene i smukke omgivelser ved Wilhelmsborg Gods.


Og som I kan se, havde jeg mit kamera med. Jeg er begejstret, men kan også allerede nu se nogle begrænsninger med den ene linse, jeg har. Her er billede fra premieren på tilpas afstand, som jeg ikke håber kan støde nogen ophavsrettigheder...

PS. Der er mulighed for at nyde den sidste aftensol i parken forud for stykket (fra kl. 18) og spise medbragt madkurv ved bordene (der er også salg af burgere og lignende). Husk en hynde til at sidde på under forestillingen samt varmt tøj og et tæppe, da det bliver koldt, når mørket falder på.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...