fredag den 27. juni 2014

God humor

Min kæreste fløj med Lufthansa i forleden og kom hjem med en lille snack, som han gerne ville vise mig. Og hvis ikke jeg var på specialdiæt, tror jeg også han havde delt den med mig.

Fanhansa - haha... De tyskere går da vældig meget op i VM...


Og små fodbold-chokolader til foldbold-entusiaster! Det er da god humor.


onsdag den 25. juni 2014

Ugens gaveinspiration #25

Endnu et frimærkestempel er kommet til verden og er landet hos RocknRollHausFrau aka Astrid. De små stempler er en fantastisk måde at få testet nogle af de mange skønne origamiæsker. De passer lige til formålet, og det er skønt, for det er ofte svært at forstørre æskerne og folde dem i tilstrækkeligt tykt papir/tapet.


Den pink æske er foldet i origamipapir 15 cm x 15 cm - papiret er fra New York og prikkerne kommer rigtigt til deres ret, når man åbner æsken. Den anden er foldet i A4-papir skåret i kvadrat (dvs. 21 cm x 21 cm) - papiret er fra en blok købt i Tiger.

Æsken hedder Box-in-a-box, og jeg har fundet indtil flere vejledninger på Youtube til at folde den. Den er ret enkel at folde, og den ser ud af mere end den er. Det er altid et godt træk. Når den er lukket, ligner den lidt en tændstiksæske.


Den er super flot at folde i papir med mønster på begge sider.


Her kan man rigtig se, hvorfor det er en æske i æsken.


Rummet i midten måler 3,8 x 3,8 cm og 1,8 cm i højden, når den er foldet i 15 x 15 cm papir.

Du kan finde foldevejledningen til Box-In-A-Box lige her.


Her er et prøvetryk af stemplet til Astrid. Det var desværre først her, jeg opdagede, at jeg havde spejlvendt rækkefølgen på elementerne! Sådan går det, når man skærer stempler alt for sent på aftenen. Jeg endte derfor med at skære stemplerne op til tre små i stedet. Og jeg ved, at Astrid allerede har haft dem i brug, så det kalder jeg en succes. 

Indlægget er en del af en ny serie på Femthe kaldet Ugens gaveinspiration, et ugentligt indlæg med inspiration til smukke at skabe gaver. 2014 bliver året for flotte gaver!

tirsdag den 24. juni 2014

Ugens gaveinspiration #24

I sidste weekend havde vi housewarming i vores skønne lejlighed. Vi flyttede ind i slutningen af november og har gået og sat i stand både før og efter indflytning. Nu var vi klar til at vise den frem for alle vores venner og holde en god fest med mere plads, end vi plejer. Og det var en skøn aften. En af mine veninder er gravid og dagsformen tillod desværre ikke at deltage på dagen. Jeg har derfor i dag - her weekenden efter - fået denne skønne indflyttergave.


Genialt! Ganske enkelt og klassisk indflyttergave med et tvist. Salt og brød er gammel skik at give som indflyttergave og vil sikre, at der altid er mad i huset. Og her er det anrettet på et langt serveringsbræt - hjemmebagt surdejsbrød, lækker salt og et retro-orange saltkar. Over brødet ligger et lækkert viskestykke fra Georg Jensen Damask.


Det hele er pakket ind i celofan, hvor brød og viskestykke holdes fast af et pang-gult bånd.

How to
Indpakningen har fået et lille tvist ved at samle celofanen på fronten og folde samlingen på den lange led på fronten.
Overlappet skal være forholdsvist stort, så man ruller et par omgange.
Sæt en clips i hver ende, så det ikke går op, og buk enderne om på bagsiden og sæt fast med tape.
Afslut med et bånd i en god kontrastfarve til at holde brødet fast.


Tusind tak for den skønne gave!

Indlægget er en del af en ny serie på Femthe kaldet Ugens gaveinspiration, et ugentligt indlæg med inspiration til smukke at skabe gaver. 2014 bliver året for flotte gaver!

mandag den 23. juni 2014

Ugens gaveinspiration #23

Jeg er jo lidt bagud med ugens gaveinspiration og min egen personlige challenge med en ugentlig gaveindpakning, så nu kommer her en daglig opdatering, indtil jeg har indhentet det forsømte. Så forbered jer...

Jeg er i gang med at eksperimentere med små origamiæsker til gaver til bryllupsgæsterne. Jeg er stadig meget i tvivl, om det skal forblive på idéplan.

- Orker jeg overhovedet at folde 50 æsker?
- Og hvad skal jeg putte i dem?
- Og måske er det i det hele taget lidt for amerikansk med den slags smågaver til bryllupsgæsterne...?
- Hvad synes du?

Jeg har foldet to forskellige grundmodeller. Den ene er ret charmerende, fordi den tvister og derved får en trekantet form. Den findes i tre varianter.


Her er den åbnet, og man kan se, at den er forholdsvis simpel med få fold. En god ting, hvis man skal folde 50 stk!


Instruktionsvideoerne har jeg fundet på Youtube - her til den enkle model med åbne sider - og her til modellen med de to vifter på siderne.


Jeg håber snart, at jeg kan få tid til at vise lidt frem fra mine øvrige bryllupsforberedelser.

Indlægget er en del af en ny serie på Femthe kaldet Ugens gaveinspiration, et ugentligt indlæg med inspiration til smukke at skabe gaver. 2014 bliver året for flotte gaver!

søndag den 22. juni 2014

Ugens gaveinspiration #22

I denne uge har jeg givet mig i kast med en svær æske - så er du advaret i tilfælde af, at du selv vil i gang. Jeg har foldet den i almindeligt origamipapir - 15 x 15 cm. Den færdige æske er formet som en terning ca. 2,5 cm på alle sider.




På toppen er en fin dekoration med form som en blomsterknop, der netop skal til at springe ud. Æsken åbnes i bunden ved at vippe siderne til side på samme måde som man skræller et løg. Du kan finde vejledningen på Marcelas blog Artisbellus, hvor hun også henviser direkte til sin video på Youtube.

Indlægget er en del af en ny serie på Femthe kaldet Ugens gaveinspiration, et ugentligt indlæg med inspiration til smukke at skabe gaver. 2014 bliver året for flotte gaver!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...