mandag den 30. september 2013

Projekt salgsklar lejlighed 3 - stuen

Dette indlæg har været længe under vejs - og mest fordi billederne fra ejendomsmægleren har forputtet sig - nu er de fremme i lyset igen. Jeg kan i øvrigt fortælle, at vi har solgt lejligheden siden sidste indlæg i serien... Men det gør vel ikke mine erfaringer overflødige.

Turen er kommet til stuen. Rummet har gennem årene været indrettet på flere måder. De første år delte jeg lejligheden med en anden pige, og der var stuen her mit værelse. 18 m2 som jeg helt selv kunne bestemme over. Dengang malede jeg væggene sart syrenlilla - måske fordi jeg i fremtiden forestillede mig at skulle dele hjem med et hankønsvæsen, der ikke ville acceptere det farvevalg...

Hver ting har sin tid og i dag er væggene mere neutrale hvide med et snert af café latte, så rummet virker varmt. Jeg er bare ikke til kridhvide vægge selvom det ser flot ud i boligreportager i bladene.


Halvfærdige projekter
For godt et års tid siden fik vi skiftet varmesystemet i lejligheden, og det betød også nye stigestrenge til den nye radiator. Det har gjort en kæmpe forskel for varmefordelingen i lejligheden. Her er ingen træk længere, fordi der samtidigt blev isoleret under vinduerne. Den slags indgreb giver altid lidt efterreparationer, som trækker i langdrag. Og i forbindelse med klargøringen af lejligheden til salg, fik jeg da også lige malet de sidste lister og rør.

Vi har nu boet med det i et år, og jeg så det slet ikke mere. Faktisk var det min mor, der gjorde mig opmærksom på, at "Nu kunne jeg da også godt lige se at få malet de sidste lister". Og det er faktisk ikke helt dumt at bede en tredjepart komme med sit ærlige input til, hvad der lige strikker i øjnene, når man kommer indenfor. Det vil formentlig være noget af det samme som en potentiel køber spotter. Og det vil jo være ærgerligt, hvis de bliver skræmt væk af et halvfærdigt projekt, som kan ordnes i et snuptag.

Hun har også været leveringsdygtig med blomster fra haven til fotosessionen med ejendomsmægleren og åbent hus-arrangementer. Dejligt - tak mor.

Ryd gulvet
Derudover har vi hovedsageligt fjernet ting fra gulvet. Vi har haft en tendens til at stille ting under reolen direkte på gulvet - cd-kasser, stereoanlæg, Wii, Xbox og kasser med kreating. Det er måske, fordi vi ikke har små børn, der piller i det, og at det samtidig har været bekvemt. Med salgsbrillerne på, får det rummet til at fremstå proppet og tungt - og dermed rummet lille. Det er jo ikke så godt for en 2-værelses lejlighed, så væk med det. Altså det vil sige alt undtagen elektronikken...


Balancen i oprydningen
Det kan være fristende at gå meget grundigt til værks, men pas på med at rydde for mange ting væk, så hyggen forsvinder. Man skal gerne have fornemmelsen af at træde ind i et hjem og ikke Ikeas udstillingsstuer. Eller endnu værre tomme rum. Min kæreste og jeg er så småt begyndt at kigge på et fremtidigt hjem, og det er småting, der gør forskellen på, hvilken følelse man har, når man går rundt i en lejlighed/hus.

Jeg har fundet ud af, at min forestillingsevne er større end min kærestes, når jeg kigger bolig. Jeg begynder straks at se på rummet og de muligheder vi har for indretning efter vores ønsker - min kæreste derimod kan blive afskrækket af et grimt badeværelse eller nedhængt loft. Men han bliver heldigvis snittet af min begejstring, hvis jeg sætter ord på mine idéer.

Spørger jeg min omgangskreds, kan jeg høre, at det er meget almindeligt, at fantasien svigter på boligjagten. Derfor... Netop derfor er det vigtigt, at boligen indbyder til at køberne kan se sig selv i boligen, så den på en og samme tid fremstår som et hyggeligt hjem og inspiration for køberens indretning. Det er altid lettere at se sig selv og sine egne ting i et hjem med rolige flader og uden rod.

I vores stue håber jeg, at vi kan inspirere til, hvordan man kan indrette en lille stue med to funktioner - sofaarrangement og spisebord. Vi har med vilje valgt forholdsvis smalle møbler, så der stadig er luft mellem møblerne, men det kan jo gøres på mange måder.

Tip
  • Ærligt (og kritisk) input fra en ven til at sætte fingeren på de ting, man selv er blevet blind for.
  • Afslut de halvfærdige projekter.
  • Ting og sager væk fra gulvet, så opbevaringen ikke bliver for kompakt.
Læs også mine tidligere indlæg om projekt salgsklar lejlighed:

lørdag den 28. september 2013

Den store blogbog

Ja det kan jeg vist godt kalde Julia Lahmes nye bog om blogging. Jeg så BIBLEN for et par uger siden både hos Mette på Farmorfabrikken og Anette på Beautyspace, og Mette udloddede en bog blandt sine læsere. Jeg har for tiden satset mit held på andre fronter (hvor jeg håber, det snart bærer frugt), så jeg kastede mig straks ind på saxo.dk og bestilte mit helt eget eksemplar. Og i dag er bogen landet her hos mig.


Jeg har læst i den i en halv times tid her til aften - og jeg glæder mig allerede til at fordybe mig mere i den. Det er en super velskrevet bog, og jeg er ganske enig i bagsidens løfter om dens fortræffeligheder for både nye og garvede bloggere. Der er noget at hente for alle deltagere i blogland (læsere som bloggere). Og ja - det er herligt, at ordet "blogland" bruges med den største selvfølgelighed... Et ord, som jeg længe har smagt på, brugt på skrift, og som har udløst mange panderynker hos udenforstående, da jeg en enkelt gang kom til at anvende ordet til at beskrive fællesskabet blandt bloggere.

Bogen rummer en grundig introduktion til mediet, og hvordan man kommer i gang. En genial ordbog bagest, som jeg bestemt godt kunne have brugt, da jeg startede med at blogge for 3 år siden. Og så glæder jeg mig til at fordybe mig i kapitlerne om læsere, brug af billeder og de mange andre emner, som bogen berører.

Jeg håber det vil smitte af på bloggens form og gøre mig selv skarpere på, hvor bloggen er på vej hen.

Lækker opsætning gør læseoplevelsen endnu bedre.

En storsmilende Julia på bagsiden af omslaget. Tak, Julia for en blog-bibel - den har været savnet.

torsdag den 26. september 2013

DIY på vindmølle tato

Forleden lovede jeg at folde videre på den firkantede tato, så den får en vindmøllelukning.



Denne vejledning er en fortsættelse af dette indlæg med vejledning til den firkantede tato.

tirsdag den 24. september 2013

DIY firkantet tato

På baggrund af mit indlæg om 5 forskellige firkantede tato (japanske kuverter) forleden, har jeg fået en forespørgsel på en vejledning til at folde en af dem. Jeg har foldet nr. 2 og 3, som i virkeligheden er variationer over den samme model.


Den grønne er en almindelig firkantet tato, og den lilla er en vindmølle tato.

Denne vejledning er til den grønne almindelige tato. 

søndag den 22. september 2013

Bonus tato af den firkantede slags

I forgårs viste jeg 5 x firkantede tatoer, og jeg var faktisk lidt i tvivl, om jeg skulle inkludere denne i indlægget, men jeg synes den skiller sig lidt ud fra konceptet. Den er godt nok foldet af ét papir, så teknisk set er den vel...

Puzzle purse tato hedder den på hjemmesiden, og jeg synes den er ret fin i sin enkelthed. Og så virker den mere solid end de øvrige modeller, så den vil kunne holde på lidt tungere indhold såsom mønter.
Den færdige model måler 5 x 5 cm.



God søndag!

fredag den 20. september 2013

5 x firkantede tato

Efter at have opdaget tato'en og dens historie er jeg gået lidt på jagt efter spændende varianter på nettet. Jeg har foldet et par stykker, jeg vil vise frem her - måske er det starten på en ny lille serie her på bloggen. 5 x origami...

Der findes utrolig mange videoer og vejledninger på nettet og youtube, som jeg gerne vil anbefale. Jeg elsker selv at prøve dem af, og her kommer et par af resultaterne.


Alle modeller er foldet af klassisk origamipapir 15 x 15 cm.

#1 Den helt klassiske
Igen en god begyndermodel, som virkelig ser ud af noget, når den foldes i papir med to farver.
Mål for opbevaringsrummet er 6,7 x 6,7 cm.


#2 Firkantet tato
Simpel model, som er ret god at starte ud med. Det sværeste punkt er lukke den, når den fjerde flap er foldet.
Mål for opbevaringsrummet er 8,7 x 8,7 cm. Det kan variere alt efter hvor stort ombukket er.


#3 Vindmølle tato
Det er en variation af #2, som ligner en vindmølle. Min har fået en lille mølle - næste gang, tror jeg, at jeg laver et større ombuk. Det er altid lidt en smagssag, når man selv skal sjusse sig frem...
Mål for opbevaringsrummet er 8,3 x 8,3 cm. Igen kan størrelsen variere alt efter hvor stort ombukket er - næste gang bliver rummet nok mindre, hvis jeg laver ombukket større.


#4 Plisseret tato
Denne model er lidt svær, synes jeg. Jeg fandt først en vejledning, hvor man folder sig frem til hhv. 1/5 og 1/3 markeringerne - den var lidt svær at følge, og samtidig synes jeg ikke resultatet blev så pænt. Jeg har derfor valgt at måle markeringerne op med lineal.
Mål for opbevaringsrummet er 6,9 x 6,9 cm.


Det er ikke helt i origami-ånden, men jeg er nok lidt for perfektionistisk til at acceptere alle de knibninger og småfold, der er på fronten af den færdige model. Vil du folde modellen på den rigtige måde, så kan du finde den vejledning her.

Min test-model med en masse ekstra fold for at dele papiret i hhv. 1/3 og 1/5.

#5 Blomster tato - side 1 og 2.
Modellen findes i rigtig mange varianter. Her er en simpel en af slagsen.
Mål for opbevaringsrummet er 5,7 x 5,7 cm.

onsdag den 18. september 2013

Origami Tato - eller kuvert til gavekort

I forgårs viste jeg formel 1-gaven, hvor jeg havde foldet en origami-kuvert til biografbilletterne. Her har jeg foldet den i rigtigt origamipapir, og så kommer foldene rigtigt til deres ret i forhold til det almindelige kopipapir, jeg brugte forleden. Jeg blev nødt til det for at rummet til opbevaring af gaven blev stort nok.

Mit origamipapir med sine 15x15 cm var desværre for småt.

Lukket. Træk i de små mønstrede snipper...

... og åben!

Egentligt havde jeg lånt denne bog på biblioteket, og havde fundet en fin model (i glade 90'er farver), som jeg ville give mig i kast med. Men jeg kunne simpelthen ikke tyde diagrammerne i bogen!

Ja ja - så kan man jo altid finde noget på youtube. Og endte med denne skønne variant af en klassisk tato. Der er flere ganske udmærkede youtube-videoer, men jeg synes denne er ret god - der er ingen lyd på. Har du brug for lidt instruktion, er denne på engelsk ret fin.

Glade 90'er farver, men skønne modeller. Hvis bare jeg kunne tyde diagrammerne...

Tato og Noshi er åbenbart klassiske japanske discipliner. Tatoen blev brugt til at pakke kiminoer ind i, og i virkeligheden meget traditionsbundet. Noshi bruges som indpakning af blomster, som er en traditionel værtsgave i Japan. Papiret skulle være rødt på den ene side og hvidt på den anden. Det skulle efter sigende bringe lykke.

Hov faldt lige over denne billede-instruktion - det kan jo gå hurtigere end videoen, når man først har foldet den nogle gange...

mandag den 16. september 2013

Formel 1-gave - alternativ indpakning af gavekort

Denne gang har jeg udfordret mine begrænsninger i gavepapirsbeholdningen på en ny måde. Jeg har printet mit eget papir!

Min kæreste og jeg har nemlig været til 30 års fødselsdag hos en stor motorsportsfan. Jeg kender ham godt nok til at vide, at man ikke skal ringe, når der er formel 1 i fjernsynet. På samme måde var jeg slet ikke i tvivl om, hvad gaven skulle være - et biografgavekort til Rush, som havde premiere i torsdags.

Og den er endda på forsiden af biograf-bladet Kino, så det udnyttede jeg til at give lidt liv til gaven.


Jeg har simpelthen pakke et blad ind i papir med print af det sort-hvidt flag, som man bruger i løbet. Kortet er reduceret til en tekst på et stykke papir, der ligger som mavebælte over bladet. Selve billetterne ligger i en origami-kuvert eller tato, som den også kaldes. Selvfølgelig i ferrari-rød!


Det hele er pakket sammen i cellofan, så fødselaren ikke nødvendigvis behøver at bruge tid på at åbne gaven på dagen.

Jeg har taget lidt billeder af processen.

To forskellige slags mønster. Jeg valgte kun at bruge den almindelige skakternede - 2 ark.

To ark ligger på bordet med bagsiden opad, så det kan foldes op omkring bladet. Jeg har for at sikre stabilitet har jeg lagt et stykke pap i bunden. Det giver mig tilmed muligheden for at lime det sort-hvide papir på det, så det ikke falder fra hinanden, når gaven åbnes. Jeg har foldet flapperne lidt, så man kan se de to hovedpersoner i filmen.

Her uden bladet. Jeg har desuden sat den røde strimmel papir med teksten fast i den ene side, så der er samling på det.

Bagsiden af værket. Som afslutning har jeg pakket gaven ind i cellofan, og den lille røde gave med billetterne ligger løst på den ternede bagside.

Behøver jeg fortælle, at modtageren blev glad?

lørdag den 14. september 2013

Gaveindpakning med to mønstre

Jeg har haft lidt udfordringer med gaveindpakning i den seneste tid, men det holder mig ikke tilbage fra stadig at pakke gaverne ind herhjemme frem for at bede om gaveindpakning i butikken.

Her har jeg dykket ned i en anden del af mit papirlager, som ikke er flyttet ud af lejligheden endnu. Disse skønne print fra Tiger skreg på at komme i brug. Og det var svært at vælge, så jeg kombinerede to.



Snoren kan jeg ikke huske, hvor jeg har købt - den har ligget i gemmerne.

I pakken med papir fra Tiger var der andre gode kombinationer. Det er ofte lettere at kombinere mønstret papir, når de er købt i sæt, for så passer tonerne sammen og papiret her samme tykkelse og glans. Jeg kan ellers sagtens finde på at matche alt muligt forskelligt, men så bliver det ene ofte ensfarvet for at skabe ro.




Der er ikke så mange gaveindpakningsblogs, men Corinna Wraps kigger jeg jævnligt forbi, og forleden postede hun et indlæg om at kombinere to mønstrede papirer - det kaldte på at blive afprøvet. Og hvilken bedre anledning end fødselsdag i familien.

torsdag den 12. september 2013

Geometrisk origami

Tak fordi I stadig hænger på, selvom der pt. er langt mellem indlæggene. Sommerens serie af indlæg (endnu ikke afsluttet) om den salgsklare lejlighed er endnu ikke nået i mål, men det er salget af lejligheden til gengæld. Og det sluger både fokus og energi fra de kreative sysler, når man skal tale med ejendomsmægler og bank med jævne mellemrum.

Jeg regner nu stadig med at gøre serien færdig omend i en afkortet version - og så kan jeg vist ikke komme udenom nogle af de overvejelser og oplevelser, vi har gjort os, når vi har kigget på ny bolig. Mest fordi jeg synes der er nogle lidt sjove, spøjse og ærgerlige oplevelser i mellem, som jeg bare gerne vil råbe ud i æteren.

Nå men flytteplaner og klargøring af lejligheden har (som jeg måske allerede har nævnt) haft indflydelse organiseringen af mine krea-ting - herunder i særdeleshed alt mit papir. Alle rullerne står hos mine forældre sammen med en del andet, og alt broderiudstyr ligger pakket sirligt sammen i en skuffe. Forleden skulle jeg bruge noget i skuffen og havde nær ikke fået den lukket igen, da jeg ikke fik det lagt i samme orden igen. Og så er der alle de ting, der i processen har fået ny plads (og midlertidigt er blevet væk for mig). Ih - det gør det ikke let at udleve sine spontane kreative indfald.

Origamipapiret er stadig på sin vante plads - og derfor har jeg kastet mig over den. Jeg faldt over en super flot uro fra Artecnica på nettet med, hvad jeg tror er geometriske origamifigurer. Fem forskellige figurer i fem farver - jeg ser det som en spændende udfordring at finde fem figurer, jeg selv kunne folde. Mit origamipapir har jo netop en masse skønne pangfarver, der vil egne sig godt til det.


Og nu er jeg blevet helt bidt af det. Disse to er modulære origamifigurer, der er sat sammen af seks stykker papir. Den røde minder en lille smule om den origamistjerne, jeg foldede i julen 2012.

Du finde videoer på Youtube til de to figurer her - den trekantede (tetrahedral skeleton) og den firkantede
(octahedron skeleton). Den sidste video er vist på spansk, men jeg kiggede bare på, hvad han gjorde.


Særligt den firkantede er super let at lave - meget lettere end den trekantede, så hvis du er ny i origamifoldning, så start med den firkantede. De seks dele er lette at folde - hvis det er svært at sætte dem sammen, kan man ty til papirclips til at holde på det undervejs.

Vil du være med?

tirsdag den 10. september 2013

Origami...

Nød lærer nøgne kvinde at spinde - og det er måske også tilfældet her. Kreative begrænsninger fører nye veje, og pludselig folder jeg bare på livet løs. Godt at lageret af origamipapir er fyldt godt op, når meget af mit øvrige papir er flyttet i eksil for en stund mens lejligheden skal vises frem til købere.

I min søgen på nettet på origami fandt jeg blandet andet denne bog af John Montroll med geometrisk origami eller som han kalder det polyhedra origami. Den går jeg nu og overvejer, om jeg skal købe hjem. Men så skal jeg vist også sørge for at bruge den... Desværre er biblioteket ikke så leveringsdygtige på den front.

På Youtube faldt jeg over en video med en af hans modeller fra bogen. Den er foldet af et enkelt stykke papir og bliver super flot, når man lige har øvet sig lidt. Her er de fire, jeg har foldet indtil videre. Måske skal de foldes til julepynt - hvem ved?

Jeg synes især afslutningen af figuren er svær, så måske hænger jeg den op med en perle ved snoren, og så er det løst.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...