torsdag den 31. januar 2013

Nymalet opgang

Nu er malerne ved at være færdige med friske vores opgang op. Jeg lovede jo engang i starten af januar at komme med en lille update på opgangen. Det er super fedt at komme hjem til en flot opgang. Jeg har boet her i 6 år, og lige siden jeg flyttede ind har jeg håbet på, at opgangene snart skulle males. Faktisk fandt jeg ud af (ved at snakke med maleren), at opgangene formentligt ikke er malet siden 1933-34, hvor huset er bygget.


På den ene side er jeg lidt ked af farvevalget, men på den anden side er det super fedt med en flot præsentabel opgang. Her er vores nymalede gelænder - sort halvblankt. Man kan stadig se hakker og fordybninger under malingen - ret charmerende, synes jeg. Balustre ("pindene, der forbinder gelænderet til trappen) er mørkegrå og det samme er stødtrin og kanter på trappen. Vores lysegrå linoleum må holde lidt endnu. Væggene er svagt lysegrå - dørene er hvide og det samme er træværket rundt om dørene også.

For en uge siden så opgangen således ud. Væggene var en en form for gul-brun farve med en marmor-lasurmaling lagt ovenpå. Jeg har ingen idé om, hvilken farve grundfarven de oprindeligt har været. Måske råhvid, måske lysegul? Træværket i vores opgang var mørkegrønt - bedre end i andre opgang, hvor det var malet henholdsvis julerød og petroleumblå. Men hvis den har holdt siden 1933-34 har malingen alligevel også holdt 80 år.


Det er da meget godt klaret!


onsdag den 23. januar 2013

Aktiv ferie

Jeg er taget på ferie, og derfor er der lidt stille på bloggen. Jeg er taget på tur med min tennisklub væk fra det danske vintervejr og mørke. Ned til solrige Fuerteventura, hvor vi bor på et sportresort ved navn Playitas. På billedet er jeg på vandretur og har udsigten ned over en del af resortet. Uh det er lige til at holde til:-)


Vi ses hjemme i Danmark engang i næste uge:-)

onsdag den 16. januar 2013

Spændende broderiprojekt

Dette flotte broderi-projekt købte jeg på julemarkedet, som jeg omtalte i starten af december. Det er gået op for mig, at jeg slet ikke fik vist det hele. Jeg købte et lille keramikjuletræ, som jeg desværre har pakket ned med julepyntet, så det må jeg vente med at vise frem til kassen kommer frem igen sidst på året.

Her er en ting, som jeg har ligget mens jeg puslede med julekrea-ting: et super cool broderi af Lisa Grue. DU kan købe dit helt eget eller et af hendes super cool print her.

Jeg tog billederne i går aftes inden jeg gik i gang - og nu kan jeg næsten ikke lægge det fra mig.






Status er nu "I want to l"... Sommerfuglen er endnu urørt.

mandag den 14. januar 2013

Jeg har helt glemt at fortælle...

... at jeg har skrevet et gæsteindlæg på den amerikansk blog "The Gifted Blog" om danske gaveindpakningstraditioner. Jeg skrev indlægget tilbage i oktober/november, og det blev publiceret d. 10.december, så jeg var alt for optaget af julen til at få skrevet om det herinde.

Billede taget af Julia Runge 

Men det kan der jo heldigvis rådes bod på - for det ville være synd ikke at fortælle lidt mere om det, for det var en lærerig oplevelse. Jeg skrev først et udkast til artiklen, som jeg sendte til Clarissa (der har bloggen). Den gav anledning til en hel masse spørgsmål til ting, som vi bare tager for givet. I USA er åbenbart ikke almindeligt, at man kan få pakket sin vare ind som gave i stort set alle butikker - der er det en betalingsydelse. Jeg skrev tilbage til hende, at man såmænd har mulighed for at pakke ind i Silvan!

Samtidig skulle artiklen også gerne fortælle lidt om, hvordan vi traditionelt set pakker gaver ind og i hvilke anledninger. Og her var det jo oplagt at fortælle lidt om Dannebrogs betydning ved fødselsdag - og at ethvert supermarked med respekt for dem selv har dannebrogspapir. Billedet ovenfor er taget af Julia, der var så sød at hjælpe mig med at fremvise det fine musselmalede gavepapir, som et fint eksempel på et traditionelt dansk mønster, der også er smukt på gavepapir. Tusind tak for hjælpen, Julia - det er et super smukt billede, du har taget af en meget smuk gave.

Du kan læse hele artiklen her.

lørdag den 12. januar 2013

DIYs og nytårsforsætter

Jeg kan ikke lade være med at læse alle de spændende nytårsforsætter, som alle de skønne blog-kvinder har sat for det kommende år. Ih hvor jeg håber, at det kommer vind i sejlene, og alle kommer godt fra start. I min læsning kom jeg forbi Tinas ambition for sin skønne blog Mini ministeren, der handler om at poste flere DIYs på bloggen.


Det fik mig til at tænke over, hvor mange DIYs jeg har lavet her på bloggen. Måske er det tid til en lille opsamling. Så her kommer den inddelt i kategorier...

Jul

Flettet i gavebånd

Origami

Blandet

Kort og papirklip

Det var en sjov øvelse - det er pludselig meget tydeligt, hvor meget bloggen har udviklet sig, og ikke mindst hvor mange ting, jeg har lavet gennem de 2½ år bloggen har eksisteret. Måske kan du finde inspiration:-)

torsdag den 10. januar 2013

En krea-julegave

Jeg har slet ikke vist mine julegaver frem - særligt én vil jeg vise, da den kommer flittigt i brug til fremtidige papirprojekter. Den var faktisk savnet til origami-kreationerne i starten af december.

Det er selvfølgelig en skæremaskine. Og af den solide slags. Fra Fiskars. Som med stor sikkerhed skærer vinkelret på papiret, så jeg får gode kvadratiske ark at folde af.

Her er vidunderet.


Med gode pejlelinjer på brædtet, så man ikke død og pine skal måle alt på forhånd og sætte små mærker med blyant.


En god lang arm, som man kan lægge papiret opad, så man er sikker på, at det bliver lige.


Og sidst men ikke mindst et god skær på zipperen, så alle linjer bliver flotte. Til venstre sidder en lille pal, så man kan låse linealen med kniven på. Det er dejligt, når den skal i skuffen - så er der ingen fare for at skære sig.

1-2-3 - sæt i gang med at skære. Jeg har i første omgang skåret et par kuverter op, som jeg har gemt pga. det flotte mønster på indersiden. Det gik som en leg. Som sagt så mange gange før - man skal ikke gå ned på udstyr...

Står du også og mangler sådan en, så stødte jeg første gang på den, da jeg besøgte Love2Scrap i Roskilde - den kan købes i deres webshop.

tirsdag den 8. januar 2013

Julegaveindpakning #2

For ikke at skrive et massivt indlæg om min julegaveindpakning 2012 forleden, kommer resten her.

Nature-style

Nr. 7: Papir fra Panduro Hobby, Bånd fra Netto, kortet er egen produktion fra 2010 

Indpakningen er i virkeligheden ret enkel. Jeg synes det passede sig til papiret. Papiret er iøvrigt ret lækkert i kvaliteten. Når man vælger at købe lidt dyrere gavepapir, gør man sig selv en tjeneste, for det er markant lettere at pakke gaven flot ind.

Nr. 7: Papir fra Ikea (jul 2012), bånd fra gemmerne - fløjlsbånd i bordeaux, pyntet med kogler fra Søstrene Greene, stjerne fra årets pakkepynt. Til- og frakortet er et par år gammelt og er lavet i selvhærdende ler.

Nr. 8: Papir fra Tiger, bånd fra gemmerne samt en guld elastik (tror nok den oprindeligt er fra H&M), til- og frakort anno 2012!

Origami-style

Nr. 9: Papir fra Ikea (jul 2012) foldet som et gavekort, stjerne i miniudgave af til- og frakortet 2012

TIP: Skal du folde dette gavekort af papir fra en rulle, start med papiret, så det buler op på midten. Det virker måske som om du folder papiret med vrangen udad, men dit slutresultat bliver flot, da "bladene" på blomsten vil krølle let nedad og ikke stritte op.

Den bløde


Nr. 10: Papir af ukendt oprindelse (mat guld), bånd fra Rie Elise Larsen, kort fra året kollektion

TIP: Denne gave har jeg pakket ind uden tape. Det kan være en god idé til børn eller ældre mennesker. Sløjfen er også bundet uden svære knuder. Man skal bare trække i sløjfen og så kan man næsten pakket gaven ud.

Den ekstra pimpede

Nr. 11: Papir fra Ikea (jul 2012), mavebælte af papir fra Rie Elise Larsen, bånd fra Netto, hæklet hjerte som pakkepynt, til- og frakort fra 2011.

Gaven er pakket lidt utraditionelt ind, da jeg satte mavebæltet på horisontalt og tilsvarende bandt båndet rundt horisontalt og så bundet sløjfen på toppen som man plejer.

De enkle

Nr. 12: Guldpapir (ukendt oprindelse), snor fra Panduro Hobby, pakkepynt af genbrugsmaterialer, kort fra julemarked 2012

Nr. 13: Æske fra Ikea, Mavebælte foldet af papir fra Føtex, fløjlsbånd fra Tiger, til- og framærke fra 2010.


Voilá - det var så årets julegaver. Smukke gaver, som blev åbnet med stor beundring. Jeg har haft det sjovt med at pakke dem ind, og heldigvis blev modtagerne også glade for indholdet.

søndag den 6. januar 2013

Et lille hængeparti

Julegaver! Jeg havde egentligt i mine tanker planlagt et flot indlæg med billeder af årets julegaver - eller rettere sidste års julegaver. I får dem nu alligevel. Temaet var guld og lilla, så gaverne passede til juletræspynten. Vi var 7 til juleaften, og jeg havde pakket gaver ind fra 4 af os, da jeg har været hjælpe-nisse-julegave-indkøber for et par andre. Så derfor så mange gaver...


Også selvom tiden er løbet fra mig, og vi er allerede færdige med jul for denne gang. Julepynten er pakket væk, og juletræet er smidt ud. Selv dørpynten er røget - men det er mest fordi vi skal have malet opgangen i den kommende uge.

Positiv overraskelse må man sige, men den trænger også. Tror ærligt talt ikke, at den er blevet malet siden huset blev bygget i 1933. Det passer nok ikke, men jeg har svært ved at få det til at passe med farvevalget, hvis den er blevet malet siden. Bygningen har 15 opgange, hvor træværket er malet i forskellige kontrastfarver (ex. rød, grøn og turkisblå), hvilket passer meget godt med stilen i 30'erne. Væggene er malet i en lys gul farve med et marmoreret mønster på. Det har sikkert været flot engang, men nu bliver det dejligt med friske vægge. Også selvom de sikkert bliver kridhvide og meget kliniske at se på.

Jeg burde måske tage nogle før- og efterbilleder, så I kan se det... Nu må jeg vist hellere vende tilbage til det, jeg egentligt ville vise i dag - årets julegaver i forskellige kategorier.

De klassiske

Nr. 1: Lilla papir fra Magasin (et par sæsoner gammelt), en lille rest guldpapir som mavebælte, bånd fra Rie Elise Larsen, kort fra min 2011-kollektion af til- og frakort.

TIP: Bind kun en halv sløjfe, så begge snipper af gavebånd hænger samme vej. Det er flot, når der er tekst på papiret, der angiver retning.

Nr. 2: Papir fra Ikea (jul 2012), bånd fra Rie Elise Larsen, kort i selvhærdende ler, som jeg også tidligere har vist frem på bloggen.

Nr. 3: Papir fra Ikea (jul 2012), bånd fra Illums Bolighus, vedhæng i glas fra Søstrene Greene samt to hæklede hjerter.

Gengangeren


Nr. 4: Denne lille guldfarvede papæske er en årlig genganger under juletræet. Hvert år indeholder den en gave fra mig til min lillesøster - derfor behøver den heller ikke et til- og frakort. Hvert år er den pyntet forskelligt. I år har den fået bånd fra Rie Elise Larsen viklet om som en guirlande. Jeg kan godt lide, at der er lidt bling-bling over båndet. Til sidst har jeg forsigtigt monteret en foldet stjerne med et lille stykke dobbeltklæbende tape. Stjernen er en del af det pakkepynt, jeg har lavet i løbet af december.

Nu vi er ved bling-bling, får I også lige den kategori...

Bling-blingerne

Nr. 5: Papir fra Føtex, Bånd fra Rie Elise Larsen. Kortet er faktisk fra sidste år - et af den slags "last-minute-kort", som jeg faktisk ikke havde forventet ville overleve til året efter. Det gjorde det så - og jeg synes faktisk, at det passer ret flot til gaven.

Nr. 6: Lilla papir fra Ikea (jul 2012), bånd fra Rie Elise Larsen, kortet er igen fra 2011 - se hvordan du selv laver det her.

Jeg kan virkelig godt lide kontrasten mellem det grove papir med det helt matte look og det superblanke bånd.

Hmm - jeg tror, vi tager resten i morgen:-)

onsdag den 2. januar 2013

2013 er kommet...

... og det er tid til at reflektere over året, der er gået. Den seneste tid har budt på store omvæltninger, og det har ikke helt kunnet undgå at påvirke bloggen. Jeg er måske nok gået i et lidt mere tænksomt mode, hvor min kreativitet er stærkt svingende. Det gjorde desværre også, at julekalenderen ikke nåede helt i mål. Øv, men jeg håber, at mine kære læsere hænger på alligevel.

Hvis jeg skal gøre status på de mål, jeg satte mig i 2012, er jeg nået halvvejs. Jeg er de ønskede kilo lettere og kraftigt provokeret af et par veninder, er jeg også begyndt at løbetræne fast 3 gange om ugen. Nu er målet at løbe Iforms Kvindeløb til maj.

Jeg satte mig også et mål i forhold til bloggen - at jeg ville skrive af lyst og ikke få dårlig samvittighed over den. Det lykkedes ikke helt - særligt her i december måned havde jeg sat en julekalender i gang, som jeg ikke formåede at holde kørende. På den kreative front havde jeg et mål om, at jeg gerne ville afsted med en stand på et julemarked. Det var et lille julemarked, men afsted kom jeg da. Og det var sjovt - og nu er jeg meget klogere på, hvordan jeg vil gøre det næste år.

En ting er dog som det plejer - her omkring årsskiftet skal jeg altid have mig en ny kalender, og i år har jeg selv været i gang. Jeg købte i starten af december en flot notesbog fra Rie Elise Larsen, som jeg har forvandlet til en kalender.


Jeg har skåret flapper for hver måned, så jeg hurtigt kan bladre op på den rigtige side. Notesbogen har kun 50 sider, så nogle uger er klemt lidt mere sammen. Størstedelen af ugerne er delt ud på et opslag som på billedet. Jeg har skrevet ugenumre og datoer med en grøn tusch. En af de næste dage tror jeg, at jeg skal have den dekoreret med lidt masking tape.


Den grønne farve går igen på omslaget.

tirsdag den 1. januar 2013

Nytårsbordet anno 2012

Godt nytår i blogland! 2012 har været et turbulent år - 2013 må meget gerne have lidt mere medvind til mig... Bloggen er et frirum og det håber jeg den kan blive ved med at være. Jeg er utrolig glad for de mange søde kommentarer gennem året - det betyder utrolig meget for mig.

Nytårsbord har været et af de populære søgeord i den seneste uge. Og det har ført besøgende på bloggen til et indlæg fra sidste nytåret 2010, hvor vi holdt nytår i vores lille lejlighed. De sidste par år har vi været til større selskaber, og jeg har derfor ikke stået for borddækningen. I år har jeg snydt lidt og "lånt" mine forældres nytårsbord, så jeg kunne få min lyst stillet i forhold til at prøve nogle ideer af.

Jeg har nemlig haft en idé om et nytårsbord i hvide og blå farver. Heldigvis var min mor med på ideen, og har tilført naturelementet - det er blevet ganske godt, synes jeg. Nordisk nytår, kan man måske kalde det.


Det store view over bordet - hvid dug, sølv-stjerner, megamussel service og et stort center piece, der lægger stilen med natur, hvidt, sølv og isblå.

Hver kuvert har sin egen lavbeklædte gren, der er bundet på med jutesnor med små isblå glaskugler i hver ende.


Borddekorationen er konstrueret af birkegrene, som er sømmet sammen. Så er den pyntet med pudemos og en særlig sort af fyr, som har færre nåle end normalt. En lille fugl eller to har også sneget sig på sammen med isblå glaskugler både matte og blanke. Og ikke mindst en lille serpentin i matchende farveskala.

I bordenderne har vi spredt sølvstjerner ud på bordet. Små saltkar med fyrfadslys hygger og er tilfældigt spredt sammen med glaskugler, kviste med lav og flere serpentiner. De to sølvkugler i forgrunden ligner glaskugler, men er i virkeligheden salt- og pebersæt arvet fra mine bedsteforældre. Nypudset sølvtøj er nu dejligt.


Og et par nærbilleder...





Det sidste billede er kommet med, fordi jeg selv har lavet bordskånerne engang tilbage i sløjd i folkeskolen. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...